Dres Piešťanských Čajok budú aj naďalej obliekať tri reprezentantky

júl 2, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Súťažný ročník 2021/2022 sa nezadržateľne blíži a vedenie Piešťanských Čajok intenzívne pracuje na skladaní hráčskeho kádra pre novú sezónu. Prvou pozitívnou správou, ktorú možno odtajniť je, že sa klub dohodol na ďalšom pokračovaní s Chorvátkou Mateou Tadić a Slovenkami Alexandrou Haškovou i Natáliou Martiškovou.

Všetky tri patrili k dôležitým postavám Piešťanských Čajok v uplynulej sezóne a ich výkony boli odmenené v podobe účasti na nedávno skončených Majstrovstvách Európy.

„Tak ako každý rok aj tento rok prichádza k viacerým zmenám v našom družstve. Osobne som veľmi rada, že Matea Tadić u nás predĺžila zmluvu o ďalší jeden ročník. Minulú sezónu dostala väčší priestor a zodpovednosť, čo veľmi dobre využila a stala sa líderkou tímu. Vyslúžila si tým nomináciu do chorvátskej reprezentácie a odohrané minúty na Majstrovstvách Európy sú zaslúžene. Pevne verím, že nazbierané skúsenosti z takéhoto podujatia zúročí vo svoj prospech. Taktiež ma teší účasť Natálie Martiškovej i Alexandry Haškovej na európskom šampionáte v slovenskej reprezentácii. Pre obe sú to neoceniteľné skúsenosti. Obidve reprezentantky budú pôsobiť v našom tíme aj v budúcom ročníku. S Natáliou sme predĺžili zmluvu ešte počas sezóny na základe spokojnosti s hernou výkonnosťou i tréningovou morálkou. Saška Hašková bude u nás pôsobiť už štvrtý rok, čo svedčí o našej vzájomnej spokojnosti a v nasledujúcej sezóne bude služobne najstaršia hráčka Čajok,” vyjadrila sa generálna manažérka Piešťan Bronislava Borovičková.

Káder Piešťanských Čajok sa už pomaly kreuje aj novému trénerovi Petrovi Jankovičovi, ktorý je s predĺžením spolupráce so spomenutou trojicou spokojný.

 „Matea Tadić ukázala v minulej sezóne obrovský progres.  Dostala aj veľký priestor v chorvátskej reprezentácii na európskom šampionáte, za čo som veľmi rád. Herne nám rastie a teší ma, že bude naďalej pôsobiť ako prvá rozohrávačka v našom tíme,” uviedol nový tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič na margo predĺženia zmluvy s chorvátskou rozohrávačkou, ktorú čaká v Piešťanoch už tretia sezóna.  

„To isté platí aj o dvoch slovenských reprezentantkách Natálii Martiškovej a Alexandre Haškovej. Naty svojimi výkonmi v minulej sezóne všetkých príjemne prekvapila a stala sa z nej platná hráčka tímu. Takisto ma teší, že už štvrtú sezónu ostane v Piešťanoch aj Saška Hašková. Je použiteľná na viacerých postoch, bavili sme sa spolu o jej pozícii a súhlasila s mojou filozofiou,“ doplnil Peter Jankovič, ktorý s oboma hráčkami spolupracoval z pozície asistenta trénera ženskej reprezentácie SR.

Okrem vyššie spomenutého tria majú v Čajkách platné zmluvy pre ďalšiu sezónu aj Vanda Kozáková, Terézia Kraislová a Tereza Vandlíková a Martina Dovčíková.

Z minuloročného kádra už v Piešťanských Čajkách nebudú pokračovať Danielle Hamilton-Carter (odchádza do belgického Castors Braine), Lea Miletić, Terézia Páleníková, Monika Krajčovičová a Terézia Sailerová.