Piešťanské Čajky budú hrať opäť EuroCup Women!

júl 8, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky sa v nasledujúcej sezóne opäť predstavia v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe.  Vedenie klubu prihlásilo tím do Európskeho pohára žien (EuroCup Women), v ktorom Čajky účinkovali v sezónach 2015/2016 a 2017/2018.

Klub z kúpeľného mesta už zaslal FIBA oficiálnu prihlášku a aktuálne čaká na ďalšie informácie. Až na základe celkového počtu prihlásených družstiev sa rozhodne, či budú Čajky musieť hrať kvalifikáciu, alebo budú priamo nasadené do skupinovej fázy. Odpoveď na túto otázku bude známa v priebehu nasledujúcich týždňov.

„Som veľmi rada, že po trojročnej prestávke sa opäť predstavíme v EuroCupe.  Je to stabilná a prestížna súťaž, ktorá sa aj napriek pandemickej situácii v minulej sezóne dohrala do zdarného konca. Po Eurolige ide o európsku klubovú súťaž číslo dva, takže sa opäť ocitneme v spoločnosti vysoko kvalitných družstiev. Dúfam, že sa dostaneme do skupinovej fázy, či už priamym nasadením, alebo cez kvalifikáciu a budeme tam konkurencieschopným tímom,“ uviedla na margo prihlásenia klubu do Európskeho pohára žien generálna manažérka Bronislava Borovičková.

„Je to súťaž, ktorá má veľký cveng v celej Európe. Pevne verím, že sa na nás usmeje šťastie a budeme nasadení priamo do skupinovej fázy, aby sme sa vyhli kvalifikačným zápasom. Ak nie tak sa v kvalifikácii samozrejme pobijeme o postup, aby sme v sezóne mali čo najväčšiu konfrontáciu s kvalitnými súpermi. Veľmi sa teším, že sa opäť predstavíme na tomto fóre a verím, že budeme podávať kvalitné výkony,“ doplnil tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič, ktorý má s Eurocupom bohaté skúsenosti z jeho predchádzajúceho pôsobenia v Good Angels Košice, či v Cegléde.

Premiéru v EuroCupe si Piešťanské Čajky odbili v sezóne 2015/2016, kedy v základnej skupine súperili s tímami Sparta&K Moskovská oblasť, Besiktas Istanbul, Adana Aski a skončili v základnej skupine s bilanciou 2 víťazstva a 4 prehry. V sezóne 2016/2017 hrali Čajky kvalifikáciu s maďarským tímom PEAC Pécs, cez ktorý do skupinovej fázy nepostúpili. O rok neskôr sa Čajky predstavili opäť v skupinovej fáze s tímami Hatay BB, Energa Toruň a ACS Sepsi SIC a s  bilanciou dvoch víťazstiev a štyroch prehier sa do vyraďovacej časti nedostali.