Slovenka Dominika Rusiňáková sa stala Piešťanskou Čajkou!

júl 20, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Už o necelý mesiac odštartuje Piešťanským Čajkám príprava na súťažný ročník 2021/2022 a hráčsky káder pre nasledujúcu sezónu sa už pomaly formuje. Najnovšou posilou piešťanského celku sa stala Dominika Rusiňáková, členka širšieho kádra ženskej reprezentácie.

27-ročná krídelníčka hrala v poslednej sezóne za konkurenčný MBK Ružomberok, ktorému svojimi výkonmi pomohla k zisku majstrovského titulu. Vo finálovej sérii práve proti Piešťanským Čajkám bola jednou z rozdielových hráčok.

Aj tým klub z kúpeľného mesta zaujala a keď sa naskytla príležitosť angažovať D. Rusiňákovú, v Piešťanoch nezaváhali.  „V minulej sezóne, do ktorej sa vrátila po vážnom zranení kolena spravila veľký progres a najmä v play-off patrila k výrazným hráčkam Ružomberka a veľmi nás zaujala. Som rád, že sa nám podarilo získať do našich radov kvalitnú slovenskú hráčku, ktorá je využiteľná na viacerých pozíciách a má stále potenciál zlepšovať sa,“ povedal na margo novej posily tréner Čajok Peter Jankovič.

184 – centimetrov vysoká rodáčka z Popradu má za sebou aj zahraničné pôsobiská. Niekoľko sezón pôsobila v Rakúsku, kde hrávala za kluby v UBI Graz a Flying Foxes Viedeň. Nastupovala aj za Sláviu Praha, a sezónu 2018/2019 odohrala v rodnom Poprade, kedy jej aktívnu činnosť na čas prerušilo zranenie kolena. Po poslednom pôsobení v Ružomberku to tak bude pre ňu tretí klub v rámci slovenskej extraligy.

„V prvom rade sa veľmi teším, že som dostala ponuku stať sa Piešťanskou Čajkou. Klub disponuje skvelým zázemím a podmienkami, ktoré hráčky určite oceňujú a pre mňa bol takisto aj dôležitý faktor zostať na Slovensku, blízko pri rodine. Ďalej sa veľmi teším na realizačný tím, počnúc hlavným trénerom Jankovičom, ktorý ma bohaté medzinárodné skúsenosti a taktiež silovo-kondičným trénerom Marekom Mikletičom, ktorý mi po zranení  kolena veľmi pomohol vrátiť sa na palubovku,“ povedala po podpise zmluvy D. Rusiňáková.

V Piešťanoch ju okrem domácej extraligy čakajú aj zápasy na medzinárodnom fóre, keďže sa Čajky prihlásili aj do Európskeho pohára FIBA a Európskej basketbalovej ligy žien EWBL.

„Sezóna bude veľmi zaujímavá, pretože klub prihlásil tím do súťaže Europskeho pohára žien i EWBL, čo je určite ďalším veľkým lákadlom a vytvára tak možnosť na konfrontáciu s vysoko kvalitnými družstvami,“ dodala rodáčka z Popradu, ktorá bola v minulosti pravidelnou mládežníckou reprezentantkou SR a aktuálne je členkou širšieho kádra ženskej reprezentácie. Slovensko tiež reprezentuje aj v 3×3 basketbale.

  • Facebook

 

 

 

 

Foto: Basket.sk/jäzva, Laco Duračka