Česká reprezentantka Gabriela Andělová mieri do Piešťanských Čajok

aug 5, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Ďalšou posilou Piešťanských Čajok pre sezónu 2021/2022 sa stala česká reprezentačná rozohrávačka Gabriela Andělová.

V minulom súťažnom ročníku 2020/2021 si vyskúšala prvýkrát zahraničný angažmán, keď pôsobila v nemeckom tíme Royal Saarlouis. Predtým hrávala tri sezóny za popredný český tím KP Brno, kde zbierala skúsenosti i v Eurocupe. Vo svojej rodnej krajine ešte pôsobila v Hradci Králové. Celkovo má v kolónke tímových úspechov tri strieborné medaile i jeden triumf v Českom pohári.

25-ročná rodáčka z Pelhřimova patrí do užšieho kádra českej reprezentácie a s výberom Štefana Sviteka sa predstavila aj na tohtoročných majstrovstvách Európy.

 „Ponuku z Piešťan som prijala z viacerých dôvodov. Či už ako možnosť zahrať si pod kvalitným trénerom, ale aj opäť sa predstaviť v Európskom pohári FIBA. Piešťany sú pre mňa tiež miesto s dobrou polohou aj vzhľadom na dokončenie štúdia na vysokej škole v Brne. O klube som počula len samé kladné veci. Či sa jedná o zázemie i fungovanie klubu, tak aj o samotnom meste. Pevne verím, že tu budem napredovať, vytvoríme dobrý kolektív a v sezóne budeme úspešní,“ povedala Gabriela Andělová, čo nakoniec zavážilo v jej rozhodovaní stať sa Piešťanskou Čajkou.

Vedenie Pieštanských Čajok malo o angažovanie Gabriely Andělovej dlhodobý záujem a komunikácia ohľadne možného pôsobenia prebiehala už aj v minulosti. „S Gabrielou som v kontakte už od decembra minulého roka, kedy sme potrebovali doplniť družstvo. Vtedy to žiaľ nevyšlo, keďže ju vtedajší klub neuvoľnil. Som veľmi rada, že tentoraz prišlo k dohode a pevne verím, že pomôže družstvu svojimi skúsenosťami. Netajíme sa tým, že Češky berieme skoro ako Slovenky, keďže sú nám mentalitou i jazykovo veľmi blízke,“ uviedla generálna manažérka Bronislava Borovičková.

S angažovaním českej rozohrávačky je spokojný aj tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič, ktorý má od novej posily veľké očakávania. S novou posilou bude môcť počítať od začiatku letnej prípravy, keďže sa k tímu pripojí už 9. augusta  „Potrebovali sme doplniť tím o kvalitnú hráčku, ktorá môže alternovať na rozohrávačských pozíciách 2 – 1 a myslím si, že Gabriela je vhodný tip. Je to česká reprezentantka, ktorá už má aj skúsenosti medzinárodným basketbalom. Predstavila sa na tohtoročných majstrovstvách Európy, kde dostala v českom výbere príležitosť, čo ma teší. Veľmi dobre pracuje v defenzíve a je slušnou strelkyňou za tri body. Pevne verím, že pomôže Matei Tadič na rozohrávke a bude patriť medzi líderky tímu.“

  • Facebook