Podkošový priestor Piešťanských Čajok vystuží litovská pivotka Laura Želnyté

aug 12, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Súpiska Piešťanských Čajok pre nadchádzajúcu sezónu už blíži do finálnej podoby. Najnovšou akvizíciou sa stala 190 centimetrov vysoká pivotka z Litvy Laura Želnyté.

26-ročná rodáčka z mesta Panevėžys pôsobila v minulej sezóne v druholigovom talianskom tíme Nico Basket Femminile Ponte Buggianese, kde patrila k líderkám družstva. V 26 zápasoch odohrala v priemere 30 minút, nastrieľala 13 bodov a zaznamenala 8,7 doskoku.

V taliansku pôsobila i v predošlých sezónach, keď nastupovala za tímy Magnolia Campobasso, či Caster Carugate. Vo svojej rodnej krajine hrávala za niekoľko sezón tím Aistes LSMU Kaunas.

“Po niekoľkých sezónach v Taliansku som cítila, že potrebujem zmenu a vyjsť z komfortnej zóny, ktorú som tam mala. Chcem sa stále posúvať a zlepšovať a preto beriem pôsobenie v Piešťanských Čajkách, ako výzvu. Mám od novej sezóny veľké očakávania  a chcem pomôcť tímu k dobrým výkonom a dôležitým víťazstvám,” povedala Laura Želnyté, ktorá Litvu reprezentovala v mládežníckych kategóriách a v súčasnosti je reprezentantkou tejto krajiny v 3×3 basketbale.

Z minuloročného kádra odišli pivotky Danielle Hamilton-Carter, Lea Miletić i Monika Krajčovičová klub preto musel hľadať náhrady a doplniť družstvo na poste pivotiek.

„Laura prichádza prioritne na pokošovú pozíciu 4, ale vieme ju využiť aj, ako klasického centra, čo je veľká výhoda. V minulej sezóne sa výrazne zlepšila v streľbe za tri body, keď mala v druhej talianskej lige 40 % úspešnosť. Verím, že ukáže kvality litovskej basketbalovej školy hlavne v individuálnych činnostiach a bude prospešná nášmu tímu,“  povedal k novej podkošovej posile tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič.

K zvyšku tímu sa už do prebiehajúcej prípravy pripojí v pondelok 16. augusta a v Piešťanských Čajkách bude obliekať dres s číslom 13.

 

Foto: facebook Nico Basket Femminile Ponte Buggianese