Čajky čakajú prvé prípravné zápasy v Brne proti kvalitným súperom

sep 2, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Po vyše trojtýždňovom tréningovom drile prichádza v príprave Piešťanských Čajok na sezónu 2021/2022 už aj k prvým prípravným zápasom. Od piatka do soboty sa basketbalistky z kúpeľného mesta predstavia v Brne na turnaji BESU Cup.

Už v úvodných prípravných zápasoch Čajky preveria kvalitní súperi. V piatok sa o 19:30 predstavia piešťanské basketbalistky proti elitnému maďarskému tímu UNI Gyor, kde od novej sezóny pôsobí aj bývalá hráčka Piešťanských Čajok a slovenská reprezentantka Sabína Oroszová. V sobotu sa budú hrať zápasy o umiestnenie (11:00 o bronz, 13:30 finále) proti tímom z druhej turnajovej dvojice. Čajky sa tak predstavia buď proti domácim Žabinám Brno alebo proti tímu z najvyššej francúzskej súťaže Charnay Basket Bourgogne Sud.

„Veľmi sa už tešíme na prvé zápasy, hlavne dievčatá, ktoré už majú toho trénovania dosť, no bez toho to nejde. Na turnaji v Brne nás preveria kvalitní súperi. V prvých zápasoch nám nepôjde o výsledok, ale o to, aby sme zistili na čom sme a na čom máme ďalej pracovať. Prvý ostrý zápas máme už 22. septembra v kvalifikácii Eurocupu proti Carolo Basket a toho času už rozhodne nie je veľa,“ povedal pred úvodnými prípravnými stretnutiami tréner Čajok Peter Jankovič.

Čajky sa už spoločne pripravujú vyše troch týždňov a nový tréner piešťanských basketbalistiek je zatiaľ s prístupom svojich zverenkýň spokojný. „Musím pochváliť dievčatá, za to ako trénujú a pristupujú k svojim povinnostiam. Mám z toho dobrý pocit, aj keď samozrejme všetko ukážu prvé zápasy, ktoré nám nastavia zrkadlo. Samozrejme všetko chce svoj čas, prebehli zmeny na trénerskom poste i v hráčskom kádri, takže bude nejakú dobu trvať, než si to všetko sadne,“ pokračoval P. Jankovič.

Hneď v úvode prípravy však musia Čajky riešiť nepríjemnosti so zraneniami. Najvážnejšia situácia je pri Američanke Ke´Shunan James, ktorá si pri tréningu nešťastne privodila zranenie kolena, čaká ju operácia a bude Čajkám chýbať niekoľko mesiacov. Aj na základe tejto skutočnosti vedenie klubu intenzívne zháňa náhradu. Do úvodných zápasov ešte kvôli menším zdravotným problémom nezasiahnu ani Natália Martišková, Alexandra Hašková a po zranení kolena stále rehabilitujúca Tereza Vandlíková. „Zranenia nás samozrejme mrzia, hlavne u James, ktoré je vážnejšie a bude si vyžadovať dlhšiu rekonvalescenciu. Je to pre nás komplikáciou, no bohužiaľ aj to patrí k športu. Musíme však zostať pozitívni, hľadieť dopredu a verím, že sa dievčatá rýchlo zotavia a zdravotné problémy sa nám budú vyhýbať,“ zakončil Jankovič.

  • Facebook

 

Rozpis prípravných zápasov Piešťanských Čajok:

03.09. 19:30 UNI Gyor – Piešťanské Čajky / BESU Cup Brno

04.09. 11:00 alebo 13:30 Žabiny Brno / Charnay Basket Bourgogne Sud- Piešťanské Čajky / BESU Cup Brno

08.09. 17:00 Piešťanské Čajky – SBŠ Ostrava / Diplomat aréna

09.09. 12:00 Piešťanské Čajky – SBŠ Ostrava / Diplomat aréna

12.09. 17:15 Loko Trutnov – Piešťanské Čajky / Turnaj Trutnov

13.09. 18:15 Gorzow –  Piešťanské Čajky / Turnaj Trutnov

14.09. 11:45 Žabiny Brno – Piešťanské Čajky / Turnaj Trutov

17.09. USK Praha – Piešťanské Čajky / Praha

18.09. BK Slávia Praha – Piešťanské Čajky / Praha