Čas odvety! Čajky cestujú do Francúzska odhodlané pokúsiť sa o zázrak

sep 29, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky dnes cestujú leteckým spojom Bratislava – Brussel Charleroi a následne autobusom do francúzskeho mesta Charleville – Mezérés, kde ich už vo štvrtok 30. Septembra o 20:00 hod čaká odvetný zápas kvalifikácie Európskeho pohára FIBA proti Flammes Carolo Basket Ardennes.

V minulotýždňovom prvom kvalifikačnom dueli Čajky v Diplomat aréne prehrali 62:74 a do odvetného stretnutia so silným francúzskym protivníkom tak idú s 12 bodovým mankom. Postupová matematika znie jasne. Ak chcú Čajky postúpiť do skupinovej fázy Eurocupu, musia vyhrať minimálne o 13 bodov.

Čajky si uvedomujú vážnosť situácie i silu a kvalitu protivníka, no do francúzska rozhodne necestujú na výlet. „Vybojovať postup je určite stále reálne. Bude to samozrejme ťažké, náš protivník je momentálne k účasti v skupinovej fáze oveľa bližšie, ale rozhodne tam necestujeme odovzdané,“   povedala pred odchodom na odvetný duel rozohrávačka Gabriela Andělová.

Už v prvom vzájomnom meraní síl Čajky ukázali, že sa s minuloročnými semifinalistkami Eurocupu dá hrať. „Minulý duel s Carolo Basket sme mali možnosť pocítiť, ako moc tvrdý je francúzsky basketbal. Bude sa treba na to pripraviť a byť mentálne aj fyzicky pripravený celých 40 minút zápasu. Tam to bude umocnené o ich výhodu domáceho prostredia, “ uviedla česká reprezentantka, ktorá tiež prezradila, čo by v odvete na francúzske súperky mohlo platiť: „Určite sa musíme vyvarovať hlúpych strát a viac hrať do rýchleho protiútoku. To sa nám osvedčilo už v prvom stretnutí a mohli by sme z toho aj teraz niečo vyťažiť.“

Odvetný zápas sa uskutoční v modernej basketbalovej aréne Parc des Expositions s kapacitou takmer 3000 miest na sedenie. Podľa informácii z domáceho tábora by zápas mala sledovať zaplnená hala.

Víťaz dvojzápasu postúpi do H-skupiny, kde si zahrá so španielskou Bizkaiou, francúzskym Vendee La Roche a talianskou Bolognou. Pre Piešťanské Čajky by to tak bola tretia účasť v skupinovej fáze druhej najprestížnejšej medzinárodnej súťaže v Európe.