O postup do Eurocopu sa Čajky pobijú v Ardénach, kde to žije basketbalom

sep 30, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Čajky po príchode do Charleville – Meziéres vo francúzskych Ardénach čakalo sychravé počasie a po niekoľkohodinovej ceste absolvovali večerný tréning v modernej hale L´Arena v rozsiahlom komplexe Parc des Expositions. Piešťanské basketbalistky si tiež zatrénovali aj dnes dopoludnia a všetko sa už koncentruje na večerný duel, ktorý začína o 20:00. 

Basketbalistky z kúpeľného mesta v ňom nečaká jednoduchá úloha. Prvý kvalifikačný duel v Diplomat aréne Čajky minulý týždeň prehrali 62:74 a ak chcú pomýšľať na postup, musia zvíťaziť o minimálne 12 bodov, keďže o postupujúcom rozhodne celkové skóre dvojzápasu.

„Čaká nás veľmi náročný zápas, v ktorom musíme zmazať manko 12 bodov. Určite sme sem neprišli odovzdaní, ale chceme sa pokúsiť o malý zázrak a chceme zabojovať o postup do skupinovej fázy Eurocupu.  Uvedomujeme si, že misky váh sú po prvom zápase na strane domáceho družstva a vieme akú kvalitu má náš súper, ktorý je v domácom prostredí ešte silnejší.  Napriek tomu im nedáme nič zadarmo a chceme odohrať dobrý zápas, aby sme si po ňom mohli s čistým svedomím povedať, že sme do toho dali všetko,“ povedal tréner Čajok Peter Jankovič, ktorý bude mať na zápase k dispozícii desať hráčok. Do Francúzska necestovali Terézia Kraislová, Nina Gavláková, Tereza Vandlíková i dlhodobo zranená Ke´Shnunan James.

Ženský basketbal je v päťdesiattisícovom meste Charleville – Meziérés odkiaľ pochádza historicky známy básnik Arthur Rimbaud veľmi obľúbený. Domáci funkcionári očakávajú vypredané tribúny.  Podľa lokálnych opatrení sa môže zápas uskutočniť v režime “OTP”, podobne ako na Slovensku. Len s tou výnimkou, že kapacita haly nie je limitovaná a môže byť zaplnená do posledného miesta.

O popularite Flammes Carolo Basket v meste svedčí aj to, že druhému kvalifikačnému duelu je venovaná obsiahla reportáž v regionálnom denníku Journal L’Ardennais.

Slovenskú stopu v tomto klube zanechala Žofia Hruščáková, ktorá tu pôsobila v sezóne 2018/2019. Jej dres dokonca zdobí aj jednu zo spoločenských miestností klubových priestorov.