Andělovej malé šťastie v nešťastí

okt 2, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Vyše šesť minút chýbalo do skončenia odvetného kvalifikačného zápasu EP FIBA Flammes Carolo Basket – Piešťanské Čajky vo štvrtok, keď sa pod košmi vo francúzskom Charleville (za stavu 70:46) zrazila dirigentka hry piešťanského tímu Gabriela Andělová z jednou zo súperiek a zlomila si pritom obe kosti nad členkom ľavej nohy.

Po vyše 20-minútovom ošetrovaní priamo na palubovke ju sanitka odviezla do miestnej nemocnice. „Urobili jej tam všetky potrebné vyšetrenia a boli aj pripravení ju hneď operovať. Na zápase bol však aj Andělovej francúzsky agent, ktorý jej vďaka svojim kontaktom vybavil operáciu u špecialistu v Reimsi, vzdialenom asi 80 kilometrov,“ načrtla nám nevšedné udalosti zo severného Francúzska generálna manažérka piešťanských basketbalistiek Bronislava Borovičková, ktorá bola fyzicky s Andělovou v noci zo štvrtka na piatok až takmer do tretej ráno, keď sa začala v Reimsi operácia zlomenej nohy.

Tá, našťastie, dopadla dobre. Jednu z kostí českej basketbalistky spevnili obrovským klinom a skrutkami. Gabriela Andělová mala pri svojom nešťastnom vážnom zranení predsa len malé šťastie, že zápas priamo sledoval jej agent. Do jej „záchrany“ sa ihneď angažoval a osobne rokoval v oboch nemocniciach. V druhej z nich mal, takisto našťastie, práve službu vyhľadávaný špecialista na takéto operácie.

Do Reimsu sa za ňou zo Charleville – Mezéres premiestnil športový manažér Tomáš Horký, ktorý zostal vo Francúzsku a v nedeľu by ju malo piešťanské auto, ktoré za ňou vyrazilo, doviezť z Francúzska domov. Jej rehabilitácia sa odhaduje na päť mesiacov.

(tg), V denníku Šport 2. októbra 2021

  • Facebook