Tréner Peter Jankovič po výhre nad Košicami: Všetka česť dievčatám, ako bojovali

okt 5, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky mali za sebou náročné dni, eurocupovú odvetu vo francúzskom Flammes poznačilo ťažké zranenie Gabriely Andělovej. Tím trénera Petra Jankoviča sa musel z toho náročného momentu otriasť, aby zvládol víťazný vstup do novej extraligovej sezóny. Proti Young Angels Košice to bolo doma mimoriadne ťažké, ale predsa len sa to s vypätím všetkých síl a podporou fanúšikov podarilo.

„Ja si myslím, že sme si asi nezaslúžili vyhrať. Dá sa povedať, že na konci sa otočila šťastena na našu stranu. Bolo to čisto iba o tom. Veľmi nás poznačilo zranenie Gabiky Anděovej, je nám všetkých toho ľúto. Myslím si, že to zanechalo obrovskú stopu na našej psychike, spolu s cestovaním a vypadnutím z Eurocupu. Ťažký súper na začiatok, Košice hrajú dobre. Majú mladý a energický tím, doplnený je dvoma slušnými Američankami. Zápas bol veľmi náročný, všetka česť dievčatám, ako bojovali a že sa nevzdali. To je pre mňa veľké pozitívum. Musíme sa však vyvarovať takýchto zápasov, nesmieme si doma dovoliť takéto zaváhania. Sme radi za dva body,“ obzrel sa za nedeľňajším duelom tréner Čajok Peter Jankovič.

Hneď úvodná minúta prvého ligového stretnutia Piešťan v sezóne 2021/2022 priniesla veľká drámu. Po nepríjemnom strete sa na zemi ocitla Laura Želnytéová. Celý realizačný tím mal v očiach nedávne zranenie Gabriely Andělovej a Ke´Shunan Jamesovej. Po počiatočnom strachu však celá situácia dopadla dobre a litovská pivotka sa vrátila do stretnutia s Košicami. K výhre pomohla napokon 9 bodmi.

„Vnímali sme to tak asi, ako všetci ostatní. Sme si povedali, že za čo to máme a za čo to má tento klub, ktorý je fakt na špičkovej úrovni. Stále sa nám nevyhýbajú takéto zranenia, ale patrí to k športu. Mrzí ma to za dievčatá, pretože tvoria veľmi dobrý kolektív a každá jedná hráčka, ktorá nám vypadne, tak nám veľmi chýba. Nielen na zápasoch, ale aj na tréningoch a v kolektíve. Pevne verím, že smolu a nešťastie sme si vyčerpali,“ vyjadril sa Jankovič.

Jeho hráčky to aj pod vplyvom všetkých okolností nemali proti Košiciam jednoduché. Po prvej štvrtine síce viedli, ale k ďalšiemu priaznivému stavu sa dostali až necelých 7 minút pred koncom. O všetkom sa rozhodovalo doslova v záverečných sekundách, v ktorom sa podarilo uhájiť mimoriadne cennú výhru. Tá môže mať výrazne pozitívny efekt na družstvo Čajok v najbližšom období.

„Nerád vyzdvihujem osobnosti, ale myslím si, že Matea Tadičová ukázala, prečo je kapitánka. Celý druhý polčas odmakala, aj vo svojom mladom veku ukázala svoju skúsenosť. Síce posledný útok nezvládla veľmi dobre, ale to patrí k tomu. Nezlomná vôľa, to, že sme veľmi chceli, išli sme za svojim cieľom, tak chvalabohu, že sme na konci trafili aj z vonku. To nám pomohlo a víťazstvo sme si ustrážili. Verím, že táto výhra prinesie tímu minimálne psychickú vzpruhu do ďalších súbojov. My si momentálne hlavne potrebujeme trochu oddýchnuť, lebo máme za sebou náročné obdobie. Všetky tie faktory, ako cestovanie, vypadnutie v Eurocupe, dve ťažké zranenia, vplývajú na seba. Potrebujeme trochu upadnúť a opäť sa naštartovať. Teraz je potrebné dobre zregenerovať a oddýchnuť si,“ uzatvoril tréner Čajok.

M. Duchovič, Foto: Laco Ďuračka