Martiškovej strelecký koncert pomohol Čajkám k cennému víťazstvu v Košiciach

nov 7, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky si pred reprezentačnou prestávkou udržali v Niké Extralige Žien neporaziteľnosť. V dramatickom a vyrovnanom šlágri 8. kola Čajky zvíťazili na palubovke Young Angels Košice 65:62, keď zahviezdila najmä Natália Martišková, ktorá nastrieľala 26 bodov.

Angels aréna privítala šláger kola a Košičanky sa od úvodu nenechali zahanbiť a s Čajkami hrali vyrovnaný duel, v prvej štvrtine sa tímy striedali vo vedení no nakoniec ju získali pre seba o tri body. Druhú naopak stratili v prospech súpera o body štyri, no až v posledných dvoch minútach, inak bol priebeh vyrovnaný naďalej a tak bolo v polčase skóre 33:34. Vyrovnaný duel pokračoval aj po prestávke, Piešťanky svoj náskok trochu natiahli, no zápas bol veľmi vyrovnaný a až dokonca mohli vyhrať obe strany. Nakoniec sa to podarilo Čajkám o tri body v pomere 65:62, tie výrazne potiahla za úspechom Natália Martišková, tá zaznamenala 26 bodov, pričom premenila 6 z 8 pokusov za tri body a koše triafala aj v posledných minútach stretnutia, paradoxné je, že za dva body premenila jedinú strelu zo siedmich.

Niké Extraliga 2021/22 – 8. kolo

YOUNG ANGELS Košice – Piešťanské Čajky 62:65 (33:34)

YOUNG ANGELS Košice: Higgins 18 /10 doskokov/, Fluker 9 /13 doskokov/, Ošťádalová 8, Rodáková 7, Balážová 5 (Urbanová 6, Dulovičová 3, Bohušová, Mikovčáková a Kristlová /11 doskokov/ po 2), tréner: Radko Dvorščák.

Piešťanské Čajky: Tadič 13 /8 doskokov/, Pirttinen 8, Boothe 4, Rusiňáková 3, Hašková 2, (Martišková 26 /6 trojok/, Želnyté 9, Kozáková a Vandlíková po 0), tréner: Peter Jankovič.

TH: 18/24 – 19/24. Trojky: 8/19 – 10/25. Fauly: 24 – 22. Štvrtiny: 23:20, 10:14, 12:14, 17:17.
Rozhodovali: Šarišský, Kiss, Čurilla.

Peter Jankovič, tréner Piešťanských Čajok: „Gratulujem dievčatám k víťazstvu v ťažkom zápase. Opäť sa bojovalo do poslednej sekundy a Košičanky majú s dvojicou Američaniek veľkú kvalitu. Mladé dievčatá ešte nemajú toľko skúseností, ale sú talentované a hlavne doma sú nepríjemné. Z vlastných skúseností viem, že v tejto hale sa hosťom ľahko nehrá a tešíme sa teda z dôležitého víťazstva.“

Natália Martišková, hráčka Piešťanských Čajok: „V Košiciach to nikdy nie je jednoduché. Pristúpili sme však k tomu zodpovedne a pred reprezentačnou prestávkou a súbojom proti Ružomberku sme sa chceli naladiť pozitívne. To sa nám podarilo a víťazstvo po takom vyrovnanom stretnutí je o to cennejšie.“

Zdroj: Basket.sk

  • Facebook

Už vo štvrtok sa v Piešťanoch odohrá kvalifikačný zápas ženskej reprezentácie proti Taliansku.