Kto ovládne súboj doposiaľ neporazených tímov?

nov 19, 2021 | SPRAVY | 0 comments

 Piešťanské Čajky sa po reprezentačnej prestávke vrátia opäť do zápasového kolotoča Niké Extraligy Žien a počas nadchádzajúceho víkendu ich čakajú hneď dva zápasy. Najskôr sa v sobotnej dohrávke 7. Kola predstavia v na palubovke MBK Ružomberok a v nedeľu privítajú na domácej palubovke Diplomat arény BK ŠK UMB Banská Bystrica.

Najväčšiu pozornosť bude zaiste pútať najmä sobotný duel v ružomberskej Koniari dvoch doposiaľ neporazených celkov aktuálneho ročníka. Minuloroční finalisti sa v prebiehajúcej sezóne Niké Extraligy Žien proti sebe postavia prvý raz a jeden z tímov tak zajtra príde o víťaznú stopercentnosť.

Atraktivitu stretnutia navyše umocňuje aj trénerský súboj reprezentačných kolegov, keďže tréner Čajok Peter Jankovič je asistentom trénera Juraja Suju pri ženskej reprezentácii. „Cestujeme na horúcu palubovku trojnásobného majstra Slovenska z posledných troch sezón, takže vieme akému kvalitnému protivníkovi budeme čeliť. Ružomberok v aktuálnom ročníku predvádza tiež výborné výkony v Eurocupe.  Sú blízko postupu zo základnej skupiny, takže sú zocelení ťažkými zápasmi na medzinárodnej scéne.  Čaká nás atraktívny zápas s favoritom súťaže a my urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní,“ povedal pred víkendovým šlágrom tréner Čajok Peter Jankovič.

Špeciálny náboj bude mať duel v Ružomberku aj pre Dominiku Rusiňákovú, ktorá v minulej sezóne pomohla tímu z Liptova k zisku majstrovského titulu. „Veľmi sa už tešíme na vzájomný duel s Ružomberkom. Je to veľmi agresívny a kvalitný tím, ktorému sa dobre darí nielen v extralige, ale aj v Eurocupe. Z našej strany bude dôležité to, aby sme sa dokázali koncentrovať celých 40 minút a pritom dodržiavať naše stanovené princípy. Pre mňa to bude obzvlášť špeciálna atmosféra, keďže som minulú sezónu bojovala na opačnej strane. Ale osobne sa teším na bývalé spoluhráčky, s ktorými som zažila veľmi pekné a silné momenty,“ uviedla krídelníčka Piešťanských Čajok.

Počas reprezentačnej prestávky Čajky netrénovali v kompletnom zložení, keďže povinnosti v národných tímoch počas prvej časti kvalifikácie na ME 2023 mali Slovenky Natália Martišková a Dominika Rusiňáková,  Chorvátka Matea Tadić i Fínka Veera Pirttinen. „Využili sme tento čas na zlepšenie sa v individuálnych činnostiach a bol aj priestor doliečiť menšie zranenia, regeneráciu a dobitie bateriek pred zápasovým programom, ktorý nás do konca roka 2021 čaká,“ doplnil kouč piešťanského celku, ktorého v čase jeho neprítomnosti zastúpil asistent Tomáš Kačmarik.

Hneď v nedeľu sa Čajky predstavia na domácej palubovke Diplomat arény, keď už o 16:00 hod privítajú v dohrávanom stretnutí BK ŠK UMB Banská Bystrica, aktuálne posledný tím najvyššej ženskej súťaže. Stretnutie sa uskutoční v režime „Kompletne zaočkovaní“ s maximálnou možnou kapacitou 100 divákov. Predaj vstupeniek v hodnote 3 € bude prebiehať od 15:00 hod a pri vstupe do haly bude potrebné preukázať sa covid passom.