V dohrávke 6. kola privítajú Čajky ambiciózne Pumy z Banskej Bystrice

nov 30, 2021 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky čaká v basketbalovej Niké Extralige Žien dohrávka 6. kola, keď sa v stredu 1. decembra o 18:00 h na palubovke Diplomat arény predstavia hráčky ambiciózneho tímu BK ŠKP 08 Banská Bystrica.

Stredajší súper Čajok BK ŠKP 08 Banská Bystrica vstúpil do novej sezóny v Niké Extralige Žien s cieľom nadviazať na predchádzajúcu sezónu a opäť si zahrať semifinále najvyššej ženskej súťaže. To sa zverenkyniam trénera Miloslava Michalíka zatiaľ darí, keďže im aktuálne patrí tretia priečka v tabuľke najvyššej ženskej súťaže, keďže majú o dva odohraté zápasy menej ako štvrté Young Angels Košice.

Na zápas proti ŠKP 08 Banská Bystrica sa už veľmi tešíme. Súpera poznáme, podáva veľmi dobre výkony a každou sezónou sa zlepšuje. Aj v tomto ročníku ma za sebou kvalitné výsledky. V žiadnom prípade ho nemôžeme podceniť. Musíme sa sústrediť na seba a od prvej do poslednej sekundy šliapať naplno. Blížia sa nám ťažké a kľúčové zápasy v súťaži EWBL a preto sme veľmi radi, že nás pred nimi preveria dobre hrajúce „pumy“ z  Banskej Bystrice,“ doplnil pred stredajšou dohrávkou asistent trénera Piešťanských Čajok Tomáš Kačmarik.

V aktuálnej sezóne sa v mladom tíme popri skúsenejších Lucii Striešovej, Jane Matejčíkovej, či Laure van Dalen výrazne presadzuje ešte len 17-ročná 189 centimetrov vysoká pivotka Nina Janštová, ktorá má v doterajšom priebehu Niké Extraligy Žien priemer 16,6 bodu na zápas.

Klub spod Urpína sa netají ani ambíciami do najbližších sezón zamiešať karty na medailových pozíciách. Svedčí o tom aj vstup skúseného funkcionára Juraja Kovaľa do vedenia klubu, bývalého prezidenta hokejového klubu HC ´05 Banská Bystrica, ktorý stál pri troch majstrovských tituloch.

Niké Extraligy Žien patri medzi profesionálne súťaže, ktoré aj napriek vyhlásenému lockdownu môžu naďalej pokračovať, avšak bez prítomnosti divákov. Fanúšikovia tak budú môcť sledovať zápas prostredníctvom Niké TV na tomto odkaze: https://www.nike.sk/niketv/stream/nike-extraliga-zien-6-kolo-piestanske-cajky-z-skp-b-bystrica-z