Čajky ukončili ružomberskú neporazitelnosť!

jan 16, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky v 2. kole nadstabovej časti Niké Extraligy Žien napravili minulotýždňové zaváhanie s Košicami a v sobotu uspeli na palubovke MBK Ružomberok. Piešťanské basketbalistky zvíťazili 58:54 a ukončili tak ružomberskú neporazitelnosť v tejto sezóne najvyššej súťaže. 

Šláger kola medzi Ružomberkom a Piešťanmi začal jednoznačne v prospech domácej Ruže. V prvej štvrtine si rýchlo budovala náskok, keďže Čajkám sa nedarilo trafiť do obruče. Druhá štvrtina ale priniesla úplne iný príbeh, po niečo vyše 4 minútach a trojke Matei Tadič bolo skóre o bod pre hostky (17:18) a tie rozdiel naďalej zväčšovali. Ružomberčanky sa ale vzchopili a v polčase bol nakoniec rozdiel len dva body pre Piešťany.

Úvod druhého polčasu bol vyrovnaný, pribudli nejaké koše, ale rozdiel v skóre sa príliš nemenil. nasledoval obojstranný strelecký výpadok a potom začal Ružomberský obrat, na poslednú štvrťku sa šlo za stavu 43:40 pre domáce. Posledná časť hry bola opäť vyrovnaná, Piešťany stav zrovnali cca 5 min. pred koncom zápasu a hneď na to sa dostali aj do vedenia, no Ruža kontrovala. V závere sa však Čajkám podarilo trhnúť na rozdiel 4 bodov a vyhrať v Ružomberku 58:54.

Niké Extraliga ženy 2021/22, skupina o 1. – 4.miesto – 2.kolo

MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky 54:58 (27:29)

MBK Ružomberok: Bura 10 /11 doskokov/, Praženicová 7, Buknová 6, Grays 5, Stašová 4 (Motley 14, Turudič 6, Pavič 2, Havranová 0), tréner: Juraj Suja.

Piešťanské Čajky: Tadič 21, Martišková 11, Boothe 9 /8 doskokov/, Hašková 4, Rusiňáková 2 (Pirttinen 11, Kozáková 0), tréner: Peter Jankovič.

TH: 13/24 – 13/16. Trojky: 3/24 – 5/20. Fauly: 15 – 17. Štvrtiny: 16:7, 11:22, 16:8, 11:18. Rozhodovali: Šarišský, Izák, Uhrin.

Vyjadrenia po zápase:

Juraj Suja, tréner MBK Ružomberok: “Treba pogratulovať Piešťanom, vyhrali zaslúžene. Dnes sme nemali nárok na výhru po žiadnej stránke. Väčšinou po každej prehre nájdete pozitívum, dnešok je však výnimkou, nenašiel som nič, čo by bolo dobré v našej hre. Nemali sme jediný dobrý, nadštandardný individuálny výkon. Zrejme som hráčky zle pripravil. Je to moje maslo na hlave. Keď sme v úvode vyhrávali 13:3, povedal som im, že síce vedieme o 10 bodov, ale už teraz sme zahodili veľa trestných hodov, je len otázka času, kedy sa súper vráti do zápasu, ak budete takto pokračovať. Nepomohlo to, v tragédii sme pokračovali. Zahodili sme 11 trestných hodov, streľba za tri body 3 z 24 pokusov. A takto môžem pokračovať. Jednoducho, dnes sme nemohli vyhrať.”

Peter Jankovič, tréner Piešťanské Čajky: “V prvom rade gratulujem dievčatám k víťazstvu po zbabranom zápase minulý týždeň. Všetka česť aj Ružomberku, myslím si, že to bol zaujímavý zápas, hlavne z taktickej stránky, pretože bodov nepadlo veľa. Bola tam z našej strany agresivita aj nasadenie. Som rád, že po nevydarenom úvode sme sa dokázali vrátiť do zápasu. Odvtedy sa hra prelievala, za výhru som veľmi vďačný a teší ma.”