Fanúšikovia späť v Diplomat aréne už v sobotu!

jan 20, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky čaká v sobotu 3. kolo nadstavbovej časti Niké Extraligy Žien, keď na domácej palubovke privítajú o 18:00 hod ŠKP 08 Banská Bystrica. Na základe aktuálne platných opatrení ÚVZ SR sa po dlhšom čase budú môcť do Diplomat arény opäť vrátiť aj fanúšikovia.

Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) zo 17. januára sa hromadné podujatia delia na tri veľké skupiny podľa výšky rizika šírenia koronavírusu.

Na športové podujatia môže prísť pozrieť iba 25 % z kapacity daného štadióna, z dôvodu, že športové zápasy sa považujú za stredne rizikové hromadné podujatie.

V tomto prípade pre divákov opäť platí režim OP (očkovaný / prekonaný). Taktiež musia mať počas celej doby trvania podujatia prekryté horné dýchacie cesty respirátorom.

V praxi to znamená, že na zápasy Piešťanských Čajok v Diplomat aréne bude môcť prísť 250 divákov, keďže kapacita domovského stánku piešťanských basketbalistiek je 1000 miest.

Vstupenky na zápas budú v predaji v sobotu od 16:30 v pokladni Diplomat arény. Všetci sa budú musieť pri vstupe do haly preukázať potvrdením o očkovaní alebo o prekonaní covidu-19.