A. Hašková: “Víťazstvom v Ružomberku sme si napravili chuť. K zápasu s B. Bystricou pristupujeme so zdravým rešpektom.”

jan 21, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Vstup do roka 2022 mali Čajky ako na hojdačke. Najskôr skratová prehra s doma Košicami, no následne si napravili chuť víťazstvom v Ružomberku. Teraz čaká piešťanské basketbalistky ambiciózny tím ŠKP Banská Bystrica, ktorý Čajky v aktuálnom ročníku v oboch vzájomných meraniach síl porazili. Pred stretnutím 3. kola nadstavbovej časti Niké Extraligy Žien sme sa pozhovárali s Alexandrou Haškovou.

 Pomohlo práve víťazstvo nad doposiaľ neporazeným majstrom k zlepšeniu nálady v tíme?

Rozhodne nám to pomohlo napraviť si chuť, zároveň nás však o to viac mrzí tá predošlá prehra, keďže sme si mohli aspoň o niečo vylepšiť postavenie v tabuľke. Každopádne výhra nás potešila, no snažíme sa zostať pri zemi. Najťažšia časť sezóny je ešte len pred nami.

Najbližším súperom bude Banská Bystrica, ktorá dokáže potrápiť každý tím z prvej štvorky extraligy. Nedávno sa ešte posilnila o 2 Američanky. Vnímate to aj vy tak, že pribudol ďalší súper, s ktorým treba počítať a konkurencia v prvej štvorke sa zvyšuje?

Áno, pred tímom Banskej Bystrice máme rozhodne zdravý rešpekt. Majú tam veľmi šikovné dievčatá a teraz aj nové zahraničné posily, takže rozhodne nemôžeme nič podceniť. Musíme k tomuto zápasu pristúpiť zodpovedne a ukázať, že sme skúsený tím, ktorý hráva aj európske súťaže.

Na čo si treba dať proti Pumám najväčší pozor a čo bude kľúčové, aby ste zápas zvládli?

Myslím, že najdôležitejšie bude, aby sme sa my sústredili na vlastný herný plán, ale okrem toho bude dôležité vytvárať na ne tlak a nedať im priestor na strelu, keďže majú veľa dobrých strelkýň.

Posledné zápasy ste hrali Čajky v úzkej rotácii a ty si patrila k hráčkam s najväčšou minutážou. Ako to zatiaľ zvládate, síl je ešte dosť?  

Je to rozhodne náročné a každý zápas nám dá poriadne zabrať, no v Piešťanoch máme dostatok starostlivosti a možností na regeneráciu a nečerpanie nových síl.

Po dlhej dobe sa v sobotu budú môcť do Diplomat arény vrátiť aj fanúšikovia, hoci v obmedzenom počte. Tešíte sa, že budete mať opäť podporu v hľadisku?

Veľmi sa tešíme na našich fanúšikov. Bude úplne iná atmosféra v hale a dúfam, že im poskytneme pekný basketbalový zážitok s víťazným koncom.