Tréner Jankovič pred Federálnym pohárom: “Čaká nás jeden z vrcholov sezóny.”

feb 4, 2022 | SPRAVY | 0 comments

V piešťanskej Diplomat aréne dnes dvomi štvrťfinálovými zápasmi odštartuje premiérový ročník Federálneho pohára žien 2021/2022.

To čo sa dlho plánovalo sa konečne stáva realitou. Oficiálna konfrontácia medzi českými a slovenskými klubmi v podobe spoločného turnaja bude mať premiéru počas nadchádzajúcich dní v Piešťanoch. Hoci sa pôvodný počet účastníkov a formát turnaja sa kvôli problémom s covidom na českej strane musel znížiť, resp. upraviť stále je o čo hrať.

Program Federálneho pohára odštartuje v piatok o 16:00 prvým štvrťfinálovým stretnutím medzi Slovankou MB a Young Angels Košice a hneď po ňom príde na rad o 18:30 druhá štvrťfinále ŠKP 08 Banská Bystrica – Sokol Hradec Králové. Víťazi postúpia do sobotných semifinálových súbojov s nasadenými celkami MBK Ružomberok a Piešťanské Čajky a neúspešní štvrťfinalisti budú hrať o konečné umiestnenie na 5. – 6. mieste. Federálny pohár napokon vyvrcholí nedeľnými súbojmi o cenné kovy.

Piešťanské Čajky čaká v domácom prostredí jeden z vrcholov sezóny a radi by na premiérovom ročníku novej česko-slovenskej súťaže dosiahli dobrý výsledok. „Federálny pohár berieme ako atraktívnu a kvalitnú konfrontáciu s českými klubmi. Škoda, že to covid skomplikoval, musel sa zmeniť formát turnaja a nebudú tu ďalšie české celky. Nič to však nemení na tom, že nás čaká jeden z vrcholov aktuálneho ročníka. Turnaj máme v domácom prostredí, na takže naše ambície sú samozrejme uhrať čo najlepší možný výsledok,“ povedal pred začiatkom podujatia tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič.

Všetky zápasy budú napokon vysielané cez youtube kanál Basket.sk. Na základe aktuálne platnej vyhlášky bude Federálny pohár prebiehať v režime „OP“ ( očkovaní / prekonaní) a na každý zápas bude môcť prísť 250 fanúšikov. Vstupenky v hodnote 3 € sa budú predávať v pokladni Diplomat arény na každý zápas zvlášť vždy hodinu pred začiatkom daného stretnutia.  

 

 

Federálny Pohár Žien 2021/2022 – rozpis zápasov:

4.2.2022 (piatok)

16:00 A: Slovanka MB – Young Angels Košice (štvrťfinále)

18:30 B: ŠKP 08 B. Bystrica – Hradec Králové (štvrťfinále)

 

5.2.2022 (sobota)

14:00 C: porazený A – porazený B (zápas o 5. miesto)

16:30 D: Piešťanské Čajky – víťaz B (semifinále)

19:00 E: MBK Ružomberok – víťaz A (semifinále)

 

6.2.2022 (nedeľa)

14:30 F: porazený D – porazený E (zápas o 3. miesto)

17:00 G: víťaz D – víťaz E (finále)

  • Facebook