Andělovej emotívny comeback, debut Moravčíkovej a ideálny návrat po covid-pauze

feb 24, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Bol to večer, na ktorý sa len tak ľahko nezabudne. Všetko dokonale zapadlo do piešťanskej skladačky. Debut novej posily – Alici Moravčíkovej, úspešný návrat Gabriely Andělovej po takmer 5-mesačnej vynútenej pauze a tiež vydarený comeback po koronavírusovej prestávke. To všetko korunoval triumf Čajok nad Ružomberkom výsledkom 69:54.

Najvýraznejším momentom bol určite návrat letnej posily Gabriely Andělovej. Česká reprezentantka sa nešťastne zranila v kvalifikačnom zápase Európskeho pohára FIBA na palubovke francúzskeho Flammes. Dvojitá zlomenina predkolenia ju vyradila z hry na viac ako 4 mesiace. Vo svojom ligovom debute, aj za veľkého potlesku publika, prispela k výhre 5 bodmi.

„Mám rešpekt k svojmu zraneniu, pretože to nebolo nič ľahké. Dvojitá zlomenina je dosť vážne zranenie. Extrémne moc som sa nebála, rešpekt tam je, ale mám za sebou len tri tréningy 5 na 5 s dievčatami. Čiže sa ešte zohrávame, opäť sa učím obranu, ale od zápasu k zápasu to bude len lepšie. Dúfam, že dievčatá majú zo mňa radosť. Ja z nich mám radosť, že im môžem pomáhať. Keď sa vráti ešte Ke´Shunan Jamesová, tak si myslím, že energia bude ešte väčšia,“ povedala po zápase Andělová.

Čajky po novom roku evidentne našli recept na svojho dlhoročného najväčšieho rivala. V priebehu vyše mesiaca ho dokázali zdolať tretíkrát v rade. Najskôr sa im to podarilo v Ružomberku, následne na Federálnom pohári a teraz aj v domácom prostredí. Základy dôležitého víťazstva položili v druhej štvrtine, ktorú vyhrali dominantne o 20 bodov – 24:4. Následne si už skúsene ukontrolovali cestu za udržaním druhého miesta v tabuľke.

„Do každého zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať. Je pravda, že nám v druhej štvrtine padlo veľa trojok. Premenili sme celkovo 10 pokusov, čo je výborné číslo. Vybudovali sme si v tomto úseku náskok a tiež sebavedomie v defenzíve bolo oveľa vyššie. Hrali sme kompaktne v obrane, nepúšťali sme Ružomberok do ľahkých situácií a v útoku sme hrali rozumne. Teším sa z toho, ale víťazstvo by som ja moc nepreceňoval,“ vyjadril sa tréner Piešťan Peter Jankovič.

Aj napriek jasnému víťazstvu, však kormidelník Čajok zostáva nohami pevne na zemi: „Myslím si, že Ružomberok má stále kvalitu a asi najkvalitnejšie družstvo v lige. Nesmieme sa s tým uspokojiť, do každého zápasu musíme ísť koncentrovane. Dievčatám hovorím, že každé stretnutie je iné. Nie je pravidlo, že s nimi pravidelne budeme vyhrávať. Teraz si trochu oddýchneme a pripravíme sa na víkend.“

Posledný februárový víkend bude v znamení bojov o Slovenský pohár. Dejiskom trojdňového podujatia (25. – 27. februára) je práve Ružomberok. Potenciálna sa tak v krátkom čase črtá ďalšia konfrontácia s „Ružou“, no najskôr musia Piešťanské Čajky zvládnuť ťažkú semifinálovú prekážku v podobe Young Angels Košice (sobota 26. februára o 17.30 h).

„Zatiaľ sa pozerám iba na sobotu a semifinále. Čaká nás veľmi ťažký súper, s ktorými máme problémy. Musíme sa na nich pripraviť. Potom budeme riešiť, čo ďalej. Mňa Ružomberok zatiaľ nezaujíma, iba to, že tam hráme. Koncentrujem sa iba na Košice,“ povedal tréner Čajok smerom k najbližšiemu zápasu.