P. Jankovič pred štartom play-off: “Musíme ísť koncentrovane, krok po kroku, za našim cieľom.”.

mar 9, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Basketbalové Niké Extraliga Žien vstupuje do finálnej fázy sezóny 2021/2022. Už v sobotu odštartuje vyraďovacia časť play-off úvodnými zápasmi štvrťfinálových sérii. Piešťanské Čajky vstúpia do bojov o postup do semifinále domácim zápasom s bratislavským Slovanom.

„Všetci sa už tešíme na začiatok play-off, celú sezónu sme dreli a pripravovali sa na najdôležitejšiu časť sezóny, ktorou určite play-off je,“ povedal na úvod tréner Piešťanských Čajok Peter Jankovič.

V nadstavbovej časti piešťanské basketbalistky zdolali dvakrát Ružomberok i Banskú Bystricu, no v oboch prípadoch nestačili na košické Young Angels.  „Sme radi, že sme v nadstavbovej časti uhájili druhú priečku, aj keď ma mrzia obe prehry s Košicami, no žiaľ aj to patrí k tomu. V hornej štvorke sú už kvalitné tímy a každý dokáže potrápiť každého. Za druhé miesto sme radi, získali sme výhodou domáceho prostredia vo švrtťfinále a pevne verím aj v semifinále,“ pokračoval Peter Jankovič.

Štvrťfinálovým súperom basketbalistiek z kúpeľného mesta je siedmy tím po nadstavbovej časti – BK Slovan Bratislava. Séria hraná na dva víťazné zápasy odštartuje v sobotu 12. marca v Diplomat aréne. Postupujúci tím sa následne v semifinále stretne s úspešnejším z dvojice Young Angels Košice – BAM Poprad.  „Pôjdeme krok po kroku a musíme sa teraz dívať na štvrťfinále, aj keď naše ambície sú samozrejme vyššie. V ňom nás čaká bratislavský Slovan, papierové predpoklady hovoria v náš prospech, ale každý zápas začína 0:0 a musíme byť koncentrovaní a potvrdiť úlohu favorita. Verím, že to zvládneme v čo najrýchlejšom možnom čase, aby sme postupne kráčali za našim cieľom,“ dodal kouč piešťanského celku.

Pozitívnou správou je, že na zápasy play-off už môže byť na základe aktuálne platnej vyhlášky v Diplomat aréne až 500 fanúšikov v režime Základ (všetky osoby bez ohľadu na očkovanie či testovanie). Jedinou povinnosťou je mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Vstupenky na zápas budú v predaji pred zápasom od 16:30 hod.

Program zápasov Piešťanských Čajok v štvrťfinále play-off:

12.03.2022 18:00 Piešťanské Čajky – BK Slovan Bratislava / Diplomat aréna

16.03.2022 19:00 BK Slovan Bratislava – Piešťanské Čajky / Dom Športu

* termín prípadného 3. zápasu 19.3.2022 by sa menil vzhľadom na účasť Piešťanských Čajok vo Final Four EWBL v termíne 19. – 20.3.