Čajky sú v extraligovom semifinále, Slovan zdolali bez problémov

mar 16, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky zvládli štvrťfinálovú sériu Niké extraligy žien ukončiť v najkratšom možnom čase, po víťazstve 96:42 na palubovke BK Slovan Bratislava si zabezpečili postup do semifinálových bojov. V boji o postup do finále ich čaká družstvo Young Angels Košice, prvý zápas je na programe v sobotu 26. marca v Diplomat aréne.

Zverenkyne trénera Petra Jankoviča mali v porovnaní s prvým zápasom o čosi pomalší rozbeh, aj tak sa však takmer okamžite ujali vedenia. Pomohla im k tomu aj dobrá obrana, už v piatej minúte vyhrávali Čajky 14:4. Postupne náskok rástlo, do konca prvej štvrtiny z toho bolo 15-bodové vedenie – 27:12. V druhej časti bola vyrovnaná partia, Slovan ukázal aktivitu a tiež aj snahu potrápiť favorizované Piešťany. Čajky si však dianie kontrolovali, na polčas išli za stavu 41:25.

Po prestávke zapli ofenzívne motory a tiež v defenzíve nepripúšťali žiadnu zmenu priebehu zápasu. S prehľadom ich náskok preskočil 30-bodovú hranicu a do poslednej štvrtiny mohli ísť bez výraznejšieho strachu o víťazstvo. V záverečnej 10-minútovke predviedli najlepší výkon z celého stretnutia, dôkazom bolo len 6 inkasovaných bodov. Zahrať si opäť mohli aj hráčky z lavičky, o osude zápasu a celej série bolo rozhodnuté. Čajky využili štvrťfinálový „mečbal“, nad Slovanom vyhrali aj v druhom zápase, v tomto prípade 96:42.

Niké extraliga žien – 2. zápas štvrťfinále:

BK Slovan Bratislava – Piešťanské Čajky 42:96 (12:27, 13:14, 11:32, 6:23)

Slovan: Lüttmerdingová 19, Riecka 7, Puzderová 2, Barboričová 1, Laššáková 0 (Sobôtková 7, Dohňanská a Hrušovská po 3, Cepková, Hanúsková a Ziburová 0)

Čajky: Boothová 22, Jamesová 21, Martišková 16, Tadičová 13, Andělová 11 (Hašková 8, Moravčíková 5, Gavláková 0)

TH: 17/13 – 18/11, Fauly: 17 – 13, Trojky: 5 – 11, Rozhodovali: Ženiš, Turčin, Hudec

/stav série – 0:2, Piešťanské Čajky postúpili do semifinále/

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Zvládli sme aj druhý zápas. Som rád, že to bolo bez väčšej drámy, aj keď to nebolo možno podľa našich predstáv.  Tešíme sa z toho, že sme postúpili, už sa plne koncentrujeme na víkendové Final Four Európskej ženskej basketbalovej ligy.  Následne opäť prepneme a už všetko bude smerovať k semifinálovej sérii, na ktorú sa tešíme.“

  • Facebook