“O jedno Final Four sme prišli. Chceme ukázať, že sme tu zaslúžene a uspieť,” vraví Matea Tadić

mar 18, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Už zajtra vypukne v piešťanskej Diplomat aréne finálový turnaj Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL. Piešťanské Čajky sa netaja ambíciami v domácom prostredí uspieť. Pred ďalším z vrcholov sezóny sme sa pozhovárali s kapitánkou piešťanského družstva Chorvátkou Mateou Tadić.

 Záver sezóny EWBL sa musel vzhľadom na vylúčenie ruských a bieloruských tímov upraviť a EWBL tak vyvrcholí finálovým turnajom. Ako ste prijali túto skutočnosť?

Sme radi, že súťaž pokračuje a môže vyvrcholiť finálovým turnajom. Písali sme históriu pred dvomi rokmi, kedy sme prvýkrát postúpili do Final Four, ale covid nám vzal možnosť bojovať o medaily, keďže sa sezóna predčasne skončila. Je to pre nás ďalší z vrcholov sezóny, v ktorom chceme uspieť. Navyše nám dva zápasy s kvalitnými súpermi môžu pomôcť aj pred semifinálovou sériou extraligy s Košicami.

S akými ambíciami pôjdete do Final Four EWBL?
Do Final Four ideme určite veľmi zodpovedne, ale s tými najvyššími ambíciami. Naše vystúpenie v skupinovej fáze bolo zaujímavé, ale nie úplne podľa našich predstáv. Dostali sme však šancu hrať na finálovom turnaji, a dáme do toho všetko, aby sme ukázali, že sme tu zaslúžene.

Piešťanské Čajky už organizovali viacero turnajov EWBL, ale Final Four tu bude prvýkrát. Čo to pre vás znamená, že môžete hrať takto dôležité zápasy na domácej palubovke?

Sme veľmi radi za možnosť hrať Final Four v domácom prostredí. Môžeme poďakovať vedeniu klubu na čele s prezidentom, že nám vytvárajú takéto podmienky a nášmu manažérovi, ktorý má na starosť organizáciu každého turnaja.  Vždy sa nám hrá doma lepšie z viacerých faktorov. Nemusíme cestovať, máme tu komfort, na ktorý sme zvyknuté a hlavne podporu blízkych a našich fanúšikov.

Po viac než dvoch rokoch už môžu byť fanúšikovia v Diplomat aréne bez obmedzení. Klub sa navyše rozhodol venovať výťažok zo vstupného na podporu Ukrajiny. Tešíte sa a veríte, že budú víkendové stretnutia sledovať zaplnené tribúny?

V Piešťanských Čajkách som už tretiu sezónu a môžem stále len ďakovať za to, čo pre nás naši fanúšikovia robia. Či v dobrom, či v zlom, stále sú pri nás. Keď boli tribúny uzavreté, aj tak stáli pri nás. Atmosféra, ktorá býva v Diplomat aréne je vždy výborná a som im vďačná v mene celého tímu. Dúfam, že cez víkend bude čo najviac ľudí, potrebujeme ich podporu a po dlhej dobe bude môcť byť bez obmedzení kvalitné športové podujatie. Tiež využijem túto príležitosť a pozývam všetkých, ktorí majú radi šport, basketbal a dobrú atmosféru, aby prišli do Diplomat arény a tiež pomohli dobrej veci. Verím, že spoločne dosiahneme historického úspechu a navyše pomôžeme tým, ktorí to teraz potrebujú.

  • Facebook

 

 

  • Facebook