Krok od finále! Piešťanské Čajky uspeli aj v druhom zápase s Košicami

mar 30, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky si vybojovali semifinálový mečbal, v druhom stretnutí play off Niké extraligy žien uspeli na palubovke Young Angels Košice 60:53 a v sérii už vedú 2:0 na zápasy. Zverenkyne trénera Petra Jankoviča môžu spečatiť postup do finále v sobotu 2. marca o 18.00 h pred domácimi fanúšikmi.

Martišková otvorila strelecký účet druhého semifinálového súboja, ale nik nečakal, že ďalšie štyri minúty sa Čajky k bodom nedostanú. Prvú štvrtinu jasne ovládli Košice, najskôr zaznamenali 10 bodov za sebou a potom ďalších sedem, vďaka čomu viedli po prvej štvrtine vysoko 20:6. Hrôzostrašná úvodná časť našťastie nepoznamenala Piešťany, v druhej 10-minútovke zavelila k obratu Jamesová. Americká pivotka namotivovala aj svoje spoluhráčky, niečo vyše 4 minút pred polčasovou prestávkou sa manko podarilo dostať na jednocifernú hodnotu. Čajky v tejto fáze prebrali iniciatívu nad zápasom, ale ešte stále ťahali za kratší koniec – 28:35.

Kým začiatok patril Košiciam, tak tretia štvrtina bola v réžii Piešťan. V tejto fáze povolili súperovi len 6 bodov, Tadičová bola strojcom dokonalého comebacku svojho tímu. Zverenkyniam trénera Petra Jankoviča to evidentne psychicky pomohlo, čo sa odzrkadlilo aj na skóre po tretej časti – 45:41. Vyhraté ešte nemali, čo sa ukázalo aj v záverečnej štvrtine. Legionárky na strane Košíc boli najvýraznejšou streleckou hrozbou, ale Čajky už nepustili svojho súpera do vedenia, čo sa ukázalo zo psychologického hľadiska ako kľúčové. V bodovo nevýraznejšom závere sa ústrednou tvárou stala najmä Jamesová, so spoluhráčkami napokon zaslúžene oslavovala zisk druhého semifinálového bodu v sérii.

Niké extraliga žien – 2. zápas semifinále:

Young Angels Košice – Piešťanské Čajky 53:60 (20:6, 15:22, 6:17, 12:15)

Košice: Jewett-Gilesová 22, Higginsová 14, Flukerová 6, Blanárová a Dulovičová po 2 (Rodáková 5, Kristlová 2, Bohušová, Ošťádalová a Urbanová 0)

Čajky: Jamesová 23, Tadičová 20, Boothová a Martišková po 4, Hašková 2 (Andělová 4, Pirttinenová 3, Moravčíková a Kozáková 0)

TH: 12/9 – 15/10, Fauly: 19 – 17, Trojky: 4 – 10, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Karnay

/stav série – 0:2/

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Na konci som veľmi rád, že sme zápas zvládli, aj keď to z našej strany nevyzeralo veľmi dobre. Začiatok bol veľmi zlý, ospalý, ale to nie sú pre mňa výhovorky. Všetka česť babám, že sa vrátili späť do hry a bojovali. Nechali tam srdce. Verím, že sú teraz veľmi unavené, ale toto je play off. Takto sa hrá, musíme bojovať. Som veľmi rád za víťazstvo. Pevne verím, že to v sobotu doma zvládneme. Bude to veľmi ťažké, posledný krok býva obvykle najťažší.“

Alexandra Hašková, hráčka Čajok: „Do zápasu sme rozhodne nevstúpili tak, ako sme plánovali. Nedarilo sa nám ani v obrane, ani v útoku. Našťastie, v druhej štvrtine sme zabrali a stiahli sme výsledok. V druhom polčase sme to otočili, tešíme sa z výhry a vedenia 2:0. Začali sme brániť, plniť naše veci, to bolo hlavné, že sme začali hrať našu hru. Dúfam, že doma spravíme posledný krok.“

Foto: Laco Duračka

Rozpis zápasov semifinálovej série play-off:
02.04.2022 Piešťanské Čajky – YOUNG ANGELS Košice 18:00 hod.
06.04.2022 YOUNG ANGELS Košice – Piešťanské Čajky 19:00 hod. / prípadný 4. zápas
09.04.2022 Piešťanské Čajky – YOUNG ANGELS Košice 18:00 hod. / prípadný 5. zápas

  • Facebook