Moravčíková pred finále s Ružomberkom: Dúfam, že sa postaráme o skvelý športový zážitok

apr 15, 2022 | SPRAVY | 0 comments

V nedávnej minulosti bola na druhej strany barikády, v drese Ružomberka úspešne bojovala proti hráčkam Piešťan, no teraz je súčasťou Čajok. Alica Moravčíková sa pokúsi proti svojmu bývalému klubu pretrhnúť šnúru finálových neúspechov a konečne získať pre kúpeľné mesto majstrovský titul.

Reprezentačná pivotka bola súčasťou „Ruže“ štyri sezóny (2016 – 2020), najskôr poslala v roku 2018 piešťanské družstvo do boja o bronz a následne na to bola súčasťou majstrovského tímu. „Ako prvé si spomeniem na to, že to bol viac-menej súboj obrán. Oba tímy sme sa dobre poznali, útočne sme sa trápili, no rozhodla bojovnosť v obrane. Rivalitu si pamätám ešte z čias, keď sme bojovali o miesto vo finále. Sú to vynikajúce zápasy, kde človek vydá svoje maximum, a aj niečo viac. Ja len dúfam, že keď už sa obmedzenia trošku uvoľnili, že príde čo najviac fanúšikov basketbalu a postaráme sa im o dobrý športový zážitok,“ zaspomínala Moravčíková na play off zápasy s Piešťanmi.

Dvadsaťsedemročná basketbalistka sa stala súčasťou Čajok vo februári, v predchádzajúcich týždňoch sa spoznávala s novými spoluhráčkami, ktoré sa postupne etablovali v rotácii trénera Petra Jankoviča. Všetko do seba zapadlo v play off, kedy sa podarilo zdolať v semifinále nebezpečný tím Košíc hladko 3:0 na zápasy. „V zápasoch proti Košiciam mohli diváci vidieť a aj cítiť dobrú chémiu v tíme. Hrá sa nám spolu dobre, atmosféra na ihrisku, ale aj v šatni je výborná. Od prvých tréningov a zápasov si s dievčatami dobre rozumieme. Nebudem klamať, obavy boli najmä pri zápase v Košiciach, kde sme po dlhom cestovaní nezačali práve najlepším výkonom. No napriek tomu sme si nechceli pripustiť prehru, naše myslenie bolo nastavené na výhru a som rada, že sa nám to aj podarilo. Vo finálovej sérii sa však takýmto chybám budeme musieť vyvarovať,“ obzrela sa hráčka Piešťan za uplynulými týždňami.

Odmenou bola dlhšia príprava na už tradičného finálového súpera – Ružomberok. S ním majú Čajky v tejto sezóne vzácne zhodnú bilanciu – 3 víťazstvá a 3 prehry. „Po skončení semifinálovej série sme si chvíľu oddýchli a teraz sa zodpovedne pripravujeme na finálovú sériu. Ružomberok má kvalitu a potrestá každú chybu. Musíme ich urobiť čo najmenej a vyvarovať sa ľahkým košom z ich strany,“ myslí si Moravčíková.

Je na jej strane väčšia motivácia, keď je na druhej strane „barikády“? „Nepokladám za dôležité to, proti komu stojím, hlavný je cieľ, ktorý s dievčatami a trénermi máme a spoločne si za ním ideme,“ odpovedala na záver pivotka Čajok.

Finálová séria medzi Piešťanskými Čajkami a Ružomberkom štartuje už v sobotu 16. apríla o 16.00 h na palubovke súpera.

Foto: Laco Duračka

 

  • Facebook