Po týždni v Koniarni opäť dráma do poslednej sekundy, Jankovič: Česť babám, že bojovali

apr 23, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Znie to ako klišé, ale finálová séria Piešťan s Ružomberkom prináša nesmierne vyrovnané súboje na palubovke. To sa opäť ukázalo aj v zápase č. 3, po týždni sa zase raz rozhodovalo až v samotnom závere. Na strane Čajok tentoraz stála povestná šťastena, výhra 67:65 ich priblížila bližšie k historickému titulu.

Obaja tréneri zamiešali základnými zostavami v snahe prekvapiť toho druhého. Viac z toho napokon vyžmýkali Piešťany, najmä Gabriela Andělová má za sebou životný zápas v piešťanskom drese. Po hrôzostrašnom zranení sa dokázala ešte v tomto ročníku vrátiť na palubovku, s 21 bodmi bola najlepšou strelkyňou zápasu. Určite mám rada, keď štartujem v základnej zostave (úsmev). Som rozohriata z rozcvičky a myslím si, že ma to aj viac nabudilo,“ vravela po úspešnom zápase Andělová.

Spolu s ňou bola tiež výrazne vidieť Ke’Shunan Jamesová, k zisku majstrovského mečbalu prispela 18 bodmi. Nebolo to však len o dvoch individualitách, Čajky opäť ustáli ružomberský nápor a ešte v druhej štvrtine sa dokázali vyhrabať z 7-bodového manka. Z toho dôvodu sú tu, je to ich robota a oni to vedia. Teší ma, že opäť ukázali svoju kvalitu. Nie je to však len o nich, ale o všetkých dievčatách, ktoré sa napríklad nezapoja, ale sú súčasťou tímu. Bez nich by sme nemohli fungovať, pretože s dvoma hráčkami sa hrať basketbal nedá,“ povedal tréner Peter Jankovič k bodovej produkcii Andělovej s Jamesovou.

Cestu k víťazstvu si jeho zverenkyne „tradične“ sťažili, posledné body zaznamenali takmer 5 minút pred koncom. Mrzieť mohli v tomto smere nepremenené trestné hody a stratené lopty, vďaka ktorým mal Ružomberok záverečný útok v zápase. Šťastie ale v tomto prípade stálo pri Piešťanoch a po neúspešnom zahraní akcie, mohla vypuknúť na palubovke nefalšovaná radosť.

„Kľúčové bolo od začiatku nasadenie, ale ťažko hovoriť vo finále, čo je kľúčové. Každý jeden detail je rozhodujúci, každá jedna chyba, strata, vystrelená lopta, ktorá nepadne do koša, mrzí. To platí aj pre nás, aj pre Ružomberok. Všetka česť babám, že bojovali. Prišli sme nastavení dobre, som preto rád za toto víťazstvo,“ dodal skúsený kouč.

Po sobote je stav vo finálovej sérii 2:1 na zápasy a len jeden krok delí Čajky od prepisovania histórie. Navyše výhoda domáceho prostredia by mohla pomôcť k naplneniu vytúženého cieľa – na 6. pokus premeniť účasť vo finále v zisk prvého majstrovského titulu. „Oba tímy vedeli, že sobotňajší duel bude extrémne dôležitý. My sme do Ružomberka cestovali s cieľom zvíťaziť, čo sa nám našťastie podarilo. Verím, že doma to zvládneme, aj keď to bude nesmierne náročné, Ružomberok nám to určite len tak nenechá,“ uzatvorila Andělová hodnotenie tretieho finálového stretnutia.

Štvrtý finálový duel Piešťanských Čajok s MBK Ružomberok je na programe v stredu 27. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne.

Foto: Laco Duračka