Ke´Shunan James bude hrať za Piešťanské Čajky aj v sezóne 2022/2023!

júl 4, 2022 | SPRAVY | 0 comments

V Piešťanských Čajkách bude aj v sezóne 2022/2023 pokračovať jedna z ústredných postáv majstrovského tímu z minulého ročníka. Klub z kúpeľného mesta sa dohodol na predĺžení zmluvy s americkou krídelníčkou Ke´Shunan James.

„Som šťastná, že som podpísala ďalšiu zmluvu v Piešťanských Čajkách. Minulý rok som sa zranila na začiatku sezóny, ale to ako ma v klube a meste ľudia prijali bolo niečo neuveriteľné a ja to tu milujem. Podarilo sa nám získať historický majstrovský titul a verím, že na tento úspech nadviažeme aj v tejto sezóne a budeme sa tiež kvalitne prezentovať v Eurocupe. Nemôžem sa dočkať, až sa vrátim do Piešťan a začneme sa spoločne pripravovať na sezónu,” povedala k predĺženiu spolupráce s Piešťanskými Čajkami 27 ročná Američanka.

Ke´shunan James prichádzala už pred minulou sezónou do Piešťan, ako veľká posila a mala byť od začiatku súťažného ročníka 2021/2022 stavebným kameňom piešťanského tímu, od ktorej sa bude očakávať najmä strelecká produktivita.

Po necelých troch týždňoch predsezónnej prípravy sa jej však v tréningu prihodilo vážne zranenie kolena (roztrhnutie patelárnej šľachy). Prvotné prognózy návratu na palubovky neboli rozhodne ružové a predstava, že by sa v ročníku 2021/2022 ešte vrátila do zostavy bola spočiatku sci-fi.

Po vydarenej operácii v piešťanskej Nemocnici Alexandra Wintera, nastavenej koncepčnej rehabilitácii členmi realizačného tímu, no hlavne vôli samotnej Ke´shunan spraviť všetko možné i nemožné začala byť vidina návratu nie až tak stratená. Čo sa spočiatku zdalo nereálne sa napokon ozaj stalo skutočnosťou a KJ sa vrátila na palubovky po takmer po polročnej pauze a premiéru si v drese Čajok odkrútila 26. februára v semifinále Slovenského pohára.

Od svojho návratu na palubovku stihla odohrať 14 zápasov s priemerom 15 bodov a 7 doskokov. Ústrednou postavou svojho tímu bola najmä v play-off Niké Extraligy Žien, kde bola jednou z kľúčových hráčok Čajok a výraznou mierou pomohla k zisku historicky prvého majstrovského titulu. Pamätný zostane najmä jej úchvatný individuálny výkon v 4. finálovom zápase finálovej série s Ružomberkom, v ktorom zaznamenala 25 bodov a 14 doskokov.

Po obojstrannom záujme k ďalšej spolupráci boli rokovania o novej zmluve veľmi rýchle a ešte pred jej odchodom po sezóne späť do USA sa klub s hráčkou dohodol na ročnom kontrakte. „Som rada, že sa nám podarilo predĺžiť spoluprácu s Keshunan James hneď po zisku majstrovského titulu, ku ktorému veľkou mierou prispela. Jej sezóna v Čajkách bola kvôli ťažkému zraneniu kolena komplikovaná, ale ukázala veľký basketbalový potenciál. Pre nás bolo tiež podstatné, čo ukázala počas celej doby jej rekonvalescencie. Taký charakter, ako má ona sa u zahraničnej hráčky vidí len málokedy. Drela, makala a jediné, čo ju zaujímalo bol jej návrat na palubovku a aby nám mohla pomôcť v play-off. My sme sa snažili byť tiež trpezliví, čo sa nám vyplatilo a vrátila nám to vo finálovej sérii. Je to hráčka, ktorá sa dá považovať za x-faktor, víťazný typ. Nebojí sa zobrať zodpovednosť na seba a strhnúť celý tím, o čom všetkých jednoznačne presvedčila práve vo finálovej sérii,“ povedala generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Na ňu nadviazal hlavný tréner Čajok Peter Jankovič, ktorý s americkou krídelníčkou počíta ako s jednou z líderiek družstva. „Aj mňa teší, že sa KJ rozhodla pokračovať v našom tíme. Po ťažkom zranení, ktoré sa jej prihodilo minulú sezónu sa dala dokopy a chcela veľmi ukázať, že vie hrať basketbal a bola jedna z hlavných strojcov majstrovského úspechu. V ďalšej sezóne by mala byť jedným z ťahúňov nášho tímu, či už na ihrisku alebo mimo neho. Okrem basketbalových kvalít je veľmi dobrým človekom so správnym charakterom a som veľmi rád, že naša spolupráca bude pokračovať.“

  • Facebook