Jankovič: “Teším sa, že máme istú účasť v skupine Eurocupu a verím v prívetivý žreb.”

júl 8, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Aktuálne majsterky Niké extraligy žien Piešťanské Čajky majú už pred budúcotýždňovým žrebom Európskeho pohára FIBA (Eurocup Women) vopred isté miesto v skupinovej fáze, kde sa predstavia po tretí raz v klubovej histórii.

Pre Piešťany pôjde o celkovo piatu účasť v tejto súťaži, v predošlom ročníku neprešli kvalifikačným sitom, keď nestačili na francúzsky silný francúzsky tím Flammes Carolo Basket. Pri dvoch doterajších účastiach v skupinovej fáze (2015/2016 a 2017/2018) uhrali zhodne po dve víťazstvá a štyri prehry, čo na postup ďalej nestačilo.

V tíme Piešťanských Čajok zavládla veľká spokojnosť ešte pred samotným žrebom, keďže sa ako nasadený tím vyhnú kvalifikácii a už teraz istých minimálne šesť zápasov v základnej skupine. “Dozvedeli sme sa, že sme boli priamo nasadení do skupiny Eurocupu. Som nesmierne rád, že nám to vyšlo a vyhneme sa kvalifikačným zápasom. Vieme, ako to v minulej sezóne dopadlo. Kvalifikácie sú v podstate stále o náhode, pretože sezóna ešte nie je úplne rozbehnutá. Je veľmi ťažké hneď na jej začiatku odohrať dva dôležité zápasy a nebodaj, ako my, dostať veľmi ťažkého súpera ako pred rokom. Veľmi sa teším, že sme priamo v skupine. Teraz sa môžeme sústrediť na to, aby sme sa čo najdôkladnejšie pripravili. Pevne verím, že žreb bude určitým spôsobom ku nám ‘jemný’, aby sme nedostali troch favoritov a boli úplne bez šance,” uviedol Peter Jankovič, hlavný tréner Piešťanských Čajok.

V skupinovej fáze Európskeho pohára sa predstaví maximálne 48 klubov, žreb, ktorý sa uskutoční 15. lúla ich rozdelí do dvanástich 4-členných skupín.

Viac info o účastníkoch Eurocupu Women sa dočítate tu: https://www.piestanskecajky.sk/2022/07/07/potvrdene-cajky-su-nasadene-do-skupinovej-fazy-eurocupu-superov-spoznaju-15-jula/