Čajky v C-skupine Eurocupu proti Galatasarayu, Gorzówu a kvalifikantovi

júl 15, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Súpermi basketbalistiek Piešťanských Čajok v Európskom pohári (Eurocup) bude v C-skupine turecký Galatasaray Istanbul, poľský InvestInTheWest Enea Gorzów a víťaz kvalifikačného zápasu Banská Bystrica/Moschato.

Úradujúci šampión Niké extraligy žien mal už pred žrebom istotu miesta v skupinovej fáze, celkovo si túto fázu Eurocupu zahrá tretíkrát. V doterajších dvoch vystúpeniach uhral vždy v skupine zhodne po dve víťazstvá a štyri prehry. Galatasaray Istanbul je turecký veľkoklub a pravidelný účastník európskych pohárov, čo dokumentuje tretie miesto v predchádzajúcom ročníku Eurocupu. Na ligovej scéne prekvapujúco skončil už vo štvrťfinále. Poľský InvestInTheWest Enea Gorzów hrá tiež pravidelne Eurocup, v minulej sezóne skončili už v prvej fáze skupinovej fázy s bilanciou jednej výhry a 5 piatich prehier. V domácej súťaži sa dostal až do semifinále.

„Myslím si, že môžeme byť so žrebom spokojní, aj keď skupina je ťažká. V tejto súťaži si ľahkého súpera nevyberieme. Dostali sme Galatasaray, v minulej sezóne Eurocupu skončil na treťom mieste a prebojoval sa do Final Four. Už len meno hovorí samo za seba, to je atraktívny súper, na ktorého sa veľmi tešíme. Poľský Gorzów už dlhé roky patrí medzi špičku vo svojej krajine, takže určite to nebude nič ľahké. Aj z tejto strany je spokojnosť, či už vzdialenosťou alebo tým, že nám je ten ich basketbal veľmi blízky. Z kvalifikantov to bude buď Banská Bystrica alebo grécky tím, o ktorom neviem toho moc. Tiež to bude jeden z prijateľnejších súperov. Som rád, že to takto dopadlo. Pevne verím, že sa minimálne pobijeme o to, aby sme postúpili z tretieho mesta a predĺžime si sezónu dvojzápasom. Musíme počkať na vyskladanie tímov a podľa toho budeme reagovať,“ zhodnotil žreb tréner Peter Jankovič.

Zo štvorčlenných skupín postupujú do play off tímy na prvých dvoch miestach a 8 najlepšie postavených družstiev z tretích miest. Ďalšie fázy Eurocupu sa hrajú systémom doma-vonku.

Žreb Európskeho pohára 2022/2023:

C-skupina: Piešťanské Čajky, Galatasaray Istanbul, InvestInTheWest Enea Gorzow, víťaz Slávia Banská Bystrica/Eleftheria Moschato

Foto: reprotofo