Anna Jurčenková oblečie dres Piešťanských Čajok!

júl 21, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Prvá posila úradujúcich majsteriek Slovenska je známa! Piešťanské Čajky sa dohodli na spolupráci s dlhoročnou slovenskou reprezentantkou a hráčkou, ktorá má bohaté skúsenosti s basketbalom na najvyššej európskej úrovni – pivotkou Annou Jurčenkovou.

Jednu z najvýraznejších slovenských basketbalistiek netreba zvlášť predstavovať. 36-ročná Anna Jurčenková prežila svoje najlepšie roky v Košiciach, kde získala 12 titulov majstra Slovenska a na najvyššie méty dosiahla na klubovej úrovni aj v Nemecku a Grécku. V rámci svojho pôsobenia počas kariéry odohrala tiež viacero sezón v Eurolige i Eurocupe.

Vo svojom hráčskom životopise má okrem rodného Prešova na profesionálnej úrovni za sebou angažmány v nasledovných klubov – Cassovia Košice (2001 – 2004), Good Angels Košice (2004 – 2012 a 2015 – 2018), BK IMOS Brno (2012 – 2014), TSV 1880 Wasserburg (2014 – 2015), Arka Gdyňa (2018 – 2019, Olympiakos Piraeus (2019 – 2020), Young Angels Košice (2020 – 2021) a naposledy Žabiny Brno (2021 – 2022).

Rodáčka z Prešova bola tiež výraznou postavou ženskej basketbalovej reprezentácie, s ktorou sa zúčastnila na piatich európskych šampionátoch (2009, 2011, 2013, 2015 a 2017). Národnému tímu pomohla aj k postupu na minuloročný európsky šampionát, kde jej však štart znemožnilo zranenie.

„Na sezónu v Piešťanoch sa teším. Bude to moja prvá skúsenosť v inom slovenskom tíme okrem Košíc. No nebude to pre mňa úplne nové prostredie, keďže som v Piešťanoch strávila veľa času počas reprezentácie, budem tam mat aj niekoľko spoluhráčok z reprezentácie a hlavne trénera Jankoviča, pod ktorým som hrávala v Košiciach. Rozhodla som sa pre Piešťany, lebo je to profesionálny klub v peknom meste a okrem slovenskej ligy sa predstavíme aj v európskej súťaži Eurocup, kde nás čakajú ťažké zápasy. Verím, že počas sezóny budú diváci môcť chodiť do haly, lebo atmosféra v piešťanskej hale bola vždy vynikajúca,“ povedala k svojmu novému angažmánu 196-centimertrov vysoká pivotka, ktorá bude v Piešťanoch obliekať dres s číslom 12.  

S angažovaním takto výraznej hráčskej osobnosti je veľmi spokojná generálna manažérka Bronislava Borovičková, ktorá s novou posilou ešte zažila spoločné hráčske chvíle v reprezentácii Slovenska. „Opäť sa pri skladaní kádra snažíme postaviť základ družstva na slovenských hráčkach, hoci je to z roka na rok ťažšie. Snažíme sa v Piešťanoch vytvárať podmienky na európskej úrovni a preto som veľmi rada, že hráčka tak zvučného mena, ako je Anka príde do Piešťanských Čajok. Okrem basketbalových kvalít a množstva nazbieraných skúseností je to hráčka a človek s výborným charakterom. Určite veľmi dobre zapadne do nášho tímu a bude jednou z našich najvýraznejších osobností na ihrisku i mimo neho.“

Úspešnú spoluprácu z Košíc si tak v Piešťanských Čajkách zopakuje aj s trénerom Petrom Jankovičom, ktorý mal o angažovanie skúsenej pivotky dlhodobo veľký záujem. „Som nesmierne rád, že sa nám podarilo angažovať do tímu hráčku takéhoto kalibru. Určite nám prinesie obrovské skúsenosti, kvalitu a rozhľad,  ktoré nadobudla počas svojej bohatej kariéry na tej najvyššej úrovni, keďže má za sebou kvantum zápasov v Eurolige, Eurocupe i reprezentácii. Tým, že som s ňou už spolupracoval v Košiciach tak sa veľmi dobre poznáme, vieme čo od seba môžeme očakávať  a som presvedčený, že bude veľkým prínosom pre náš tím,“ dodal hlavný tréner Piešťanských Čajok.

  • Facebook