Rozohrávačkou Piešťanských Čajok bude reprezentantka Čiernej Hory Božica Mujović

aug 1, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky už majú zodpovedanú otázku, kto v sezóne 2022/2023 obsadí kľúčový post strednej rozohrávačky. Najnovšou posilou úradujúcich majsteriek Slovenska sa stala reprezentantka Čiernej Hory BOŽICA MUJOVIĆ.

„Budúcu sezónu bude post strednej rozohrávačky nášho tímu zastávať reprezentantka Čiernej Hory Božica Mujović. Prichádza k nám zo silnej maďarskej ligy, kde v minulej sezóne bola jednou z kľúčových hráčok Pécsu. Vo svojej kariére má za sebou viaceré zaujímavé angažmány v popredných európskych súťažiach. Pevne verím, že tieto skúsenosti zužitkuje v našom tíme a stane sa jeho oporou. S hráčkami z balkánskeho poloostrova máme veľmi dobré skúsenosti a aj na Božicu máme veľmi dobré referencie,“ povedala na margo novej posily generálna manažérka Bronislava Borovičková.

26-ročná rodáčka z mesta Bjelo Polje v Čiernej Hore v minulej sezóne obliekala dres maďarského tímu PINKK Pécsi 424, kde bola ústrednou postavou tímu. V 24 zápasoch odohrala v priemere 32 minút, nastrieľala 15,5 bodu, ku ktorým pridala aj 5 asistencií. Vo svojej kariére má tiež za sebou pôsobenia v poľskom Wisla Can-Pack Krakow (2018 – 2019), španielskom Al-Qázeres Extremadura (2019-2020), či izraelskom Elitzur Ramla (2020-2021). Vo svojej rodnej krajine pôsobila okrem materského Jedinstvo Bijelo Polje aj v celku Budućnost Podgorica (2011–2018).

„Za moje ďalšie pôsobisko som si vybrala Piešťanské Čajky, pretože si myslím, že je to správne prostredie pre môj ďalší rozvoj. Počula som veľa pozitívnych informácii o klube, ľuďoch, ktorí  tu pracujú a aj o trénerovi.  Tiež si myslím, že ako hráčka môžem tímu veľmi pomôcť. Jedným z dôvodov môjho rozhodnutia je aj to, že Čajky majú vždy tie najvyššie ambície. S tým sa stotožňujem a dúfam, že v nadchádzajúcej sezóne budeme úspešné a už sa do Piešťan veľmi teším,“ povedala po podpise zmluvy s Piešťanskými Čajkami Božica Mujović, ktorá bude obliekať dres so symbolickým číslom 1.

180 centimetrov vysoká rozohrávačka tiež patrí k stabilným členkám reprezentácie  Čiernej Hory, s ktorou sa zúčastnila na posledných troch európskych šampionátoch (2017,2019,2021)

Pre trénera Petra Jankoviča je post rozohrávačky veľmi dôležitý, keďže je na ihrisku jeho „predĺženou rukou“. Aj preto je rád, že sa vedeniu klubu podarilo dohodnúť s hráčkou, ktorú mal už dlhšie vytipovanú.  „Po odchode Matei Tadić sme potrebovali zaplniť post prvej rozohrávačky a rozhodli sme sa angažovať Božicu Mujović, ktorú už dlhšie sledujem. Ide o hráčku, ktorá má skúsenosti s viacerými kvalitnými európskymi súťažami, Eurocupom a takisto aj zápasmi na reprezentačnej úrovni, keďže je stabilnou členkou reprezentácie Čiernej Hory.  Verím, že prinesie kvalitu, rozvážnosť, ale aj produktivitu na rozohrávku, aby sme boli konkurencieschopným tímom. Som rád, že bude súčasťou nášho tímu a som presvedčený, že pre nás bude kvalitnou posilou,“ dodal hlavný kouč Piešťan.

  • Facebook