Do Piešťanských Čajok prichádza Talent roka 2021 Nataša Taušová

sep 8, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Basketbalový klub Piešťanské Čajky sa pred sezónou 2022/2023 aj o hráčku s veľkou perspektívou do budúcnosti. V tíme úradujúcich majsteriek Slovenska bude pôsobiť talentovaná reprezentantka Slovenska do 16 rokov Nataša Taušová, ktorá do Piešťan prichádza z BAM Poprad.

Vedenie piešťanského klubu berie angažovanie 16 ročnej pivotky hlavne z hľadiska perspektívy do budúcna, no už od nadchádzajúceho ročníka sa s ňou počíta, ako pevnou súčasťou tímu Čajok.

„Som veľmi rada, že sa prestup Nataši Taušovej podaril dotiahnuť do konca. Je aktuálne jednou z najtalentovanejších mladých basketbalistiek na Slovensku, ktorá má pred sebou sľubnú budúcnosť. Ako klub sa jej budeme snažiť vytvoriť čo najlepšie podmienky, aby tento potenciál mohla naplniť. Bude to pre ňu určite niečo nové, bude potrebovať čas zvyknúť si na režim basketbalistky v profesionálnom klube v spojení so štúdiom. Touto cestou by som chcela poďakovať jej materskému klubu BAM Poprad, za to výchovu tejto mládežníckej reprezentantky, ktorú sa budeme snažiť naďalej formovať,“ uviedla generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

188 centimetrov vysoká pivotka sa v uplynulom ročníku v drese BAM Poprad premiérovo predstavila v najvyššej ženskej súťaži na Slovensku Niké Extralige Žien, kde v 26 zápasoch nastrieľala priemerne 7,8 bodu a doskočila 5,3 doskoku.

 „Som veľmi vďačná za to, že som dostala príležitosť pôsobiť v Piešťanoch. Minulý rok som síce už hrávala extraligu, ale okrem toho je tu pre mňa všetko nové a postupne sa zoznamujem s novým prostredím. Teším sa, že môžem byť súčasťou majstrovského tímu, ktorý bude pôsobiť aj v Eurocupe, čo budú určite neoceniteľné skúsenosti. Verím, že to všetko zvládnem skĺbiť so školou a vrátim klubu vynaloženú dôveru. Tiež by som chcela poďakovať popradskému klubu za všetko čo pre mňa spravili, ale myslím si, že nastal čas sa zase o krok posunúť,“ povedala Nataša Taušová, ktorá sa k tímu Piešťanských Čajok pripojila v pondelok 5. septembra a bude obliekať dres s číslom 11.

Odchovankyňa popradského basketbalu sa pod vedením trénera Čajok Petra Jankoviča sa predstavila aj na tohtoročných augustových majstrovstvách Európy B-divízie dievčat do 16 rokov v Podgorici, kde v siedmych zápasoch nastrieľala v priemere 8,6 bodu a získala 6 doskokov. Ešte predtým tiež reprezentovala Slovensko aj na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici.

„Nataša k nám prichádza, ako perspektívna hráčka, talentovaná reprezentantka do 16 rokov, na ktorej by sme chceli stavať v budúcnosti. Určite od nej nebudeme hneď od začiatku čakať zázraky, aj keď si myslím, že má na to, aby hlavne v domácej súťaži ukázala svoj potenciál. Prvoradé je pre nás, aby sme si ju pripravili do budúcna a som veľmi rád, že sa rozhodla pre prestup do nášho klubu,“ povedal tréner Čajok Peter Jankovič.

Basketbalovú perspektívu talentovanej pivotky potvrdzuje aj fakt, že v ankete Slovenskej Basketbalovej Asociácie bola dokonca vyhlásená za dievčenský Talent roka 2021.

  • Facebook