Andělová hovorí o dobrej nálade v tíme, Jurčenková verí v naplnenie cieľov

sep 30, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Hráčsky kolektív Piešťanských Čajok sa už nemôže dočkať štartu nového ročníka Niké EXZ a skupinovej fázy Eurocupu. Viac sme zisťovali u Anny Jurčenovej a Gabriely Andělovej.

Posledné tréningy a v sobotu o 18.00 h sa ide na to. Dlhšia príprava Čajok je definitívne na jej konci a od prvého októbra sa naplno rozbieha program súťažných zápasov. „Stále sa zohrávame, nálada je v tíme je dobrá. Myslím si, že pred sezónou je dôležité byť na spoločnej vlne a dúfať v to, že sezónu začneme tak, ako si predstavujeme,“ prezradila nám na úvod rozohrávačka Gabriela Andělová.

Nálada sa prejavila aj na výsledkoch v prípravných zápasoch, ktoré Piešťany zakončili s kladnou bilanciou. Nové tváre si našli postupne svoje miesto v tíme, čo je rozhodne dobrá správa pred prvým zápasom. „Mnoho tvári je iných, ale jadro zostalo. Na tom môžeme pracovať a uvidíme, čo z toho bude. Stále sme na začiatku. Na palubovke nám to ladilo. Samozrejme, stále si musíme zvykať na nové hráčky a ich štýl hry. Myslím si, že zatiaľ to podľa výsledkov v prípravných zápasov sedí. Verím, že budeme hrať rovnako ako minulú sezónu. Dáme do toho všetko a pokúsime sa vyhrať čo najviac zápasov,“ dodala česká basketbalistka.

Novinkou pre všetkých v kúpeľnom meste je fakt, že minimálne do apríla bude mať družstvo nálepku úradujúceho majstra. Pre konkurentov to bude o to väčšia motivácia uspieť proti čajkám. „Nie je to len fráza, ale je to tak, je ťažšie obhájiť ako vyhrať. Je však len začiatok sezóny a my musíme ísť krok po kroku, od zápasu k zápasu a keď každý dá do sezóny maximum, tak verím, že si ju všetci užijeme a naše ciele splníme,“ vyhlásila ostrieľaná pivotka Anna Jurčenková.

Mnohé už môže naznačiť úvod sezóny, Piešťany si postupne zmerajú sily s Banskou Bystricou, Ružomberkom a Košicami. „Verím, že tieto kvalitnejšie zápasy nám pomôžu lepšie sa pripraviť na Eurocup,“ uviedla reprezentantka Slovenska.

Na konci októbra sa Čajkám k ligovým povinnostiam pridajú povinnosti v Eurocupe. Súperom slovenského majstra bude turecký veľkoklub Galatasaray Istanbul, poľská Enea Gorzów a úspešnejší z kvalifikačného dvojzápasu Banskej Bystrice s Eleftheriou. „Očakávam náročné zápasy a hoci máme mladý tím, tak verím, že zabojujeme o postup zo skupiny a diváci si spolu s nami užijú každý zápasy,“ vyslovila Jurčenková prianie.

Foto: Laco Duračka