Nový ročník odštartujú Čajky doma proti Banskej Bystrici

sep 30, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Sobota 1. októbra o 18.00 h, to je tradičný deň a čas, kedy sa v Diplomat aréne rozozvučí zvuk basketbalovej lopty. Piešťanské Čajky vyrážajú ako úradujúce majsterky do boja, doma v prvom kole nového ročníka privítajú ambicióznu Banskú Bystricu.

Náš najbližší súper toho stihol počas leta veľa, zmenil názov a logo, k tomu takmer výrazne prekopať mužstvo. A Čajky sa s ním môžu stretnúť nielen na ligovej scéne, ale aj potenciálne v Eurocupe, ak sa Slávii podarí prejsť kvalifikačným dvojzápasom. „Banská Bystrica bude určite silnejšia. Vstupom sponzora sa ich ambície zvyšujú z roka na rok, niekedy sa dá povedať, že aj z mesiaca na mesiac. Tím je určite skúsenejší, priniesli tri zahraničné hráčky – veľmi dobrú Američanku a dve balkánske hráčky. Kvalita bude určite vyššia. Musíme sa na to pripraviť. Pevne verím, že v domácom zápase to zvládneme. Uvidíme, ako to pôjde ďalej,“ naznačil tréner Peter Jankovič.

Do známeho prostredia, ale už v inom drese sa vráti Vanda Kozáková. Najzaujímavejšou zahraničnou posilou je rozohrávačka Milica Deurová, ktorá doslova pred niekoľkými hodinami ešte bola súčasťou majstrovstiev sveta v Austrálii ako členka reprezentačného tímu Bosny a Hercegoviny.

Banská Bystrica počas uplynulého víkendu odohral tri zápasy v rámci turnaja v Trutnove, najskôr tesne vyhrala nad organizátorom (66:64), aby následne výrazne prehrala so Žabinami Brno (42:100) a Gorzówom (48:81). Tieto stretnutia však ovplyvnili aj absencie v zostave Slávie.

„Vieme o nich, že budú mať veľa nových hráčok a zahraničné posily. Určite ich netreba podceniť, budú podľa mňa silné. Ja som ich sama sledovala na turnaji v Trutnove, ale tam zatiaľ nepôsobili úplne rozdielovým dojmom, že by boli o toľko silnejším tímom, ako predošlú sezónu. Ale to bola len príprava, teraz sa začína na ostro a všetko je otvorené. Ja dúfam, že ich zdoláme,“ vyslovila želanie rozohrávačka Čajok Gabriela Andělová.

Spolu so spoluhráčkami vyrážajú do bojov o obhajobu majstrovského titulu. K tomu však potrebujú aj vašu podporu. Andělová odkázala fanúšikom: „Príďte nás podporiť, sme úradujúci majster. Máme čo ukázať, čo sme ukázali už v príprave. Dúfam, že vás príde čo najviac.“

Vstupné na zápas je 5€, pred deti do 12 rokov 1€ a ZŤP si môžu stretnutie užiť zadarmo.

Pre tých, ktorí sa nemôžu zúčastniť zápasu osobne, je samozrejme pripravený štatistický prenosvideo prenos.

Foto: Laco Duračka