Čajky idú do Košíc, víťaz zostane jediným tímom v lige bez prehry

okt 14, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Niké extraliga žien sa po krátkej prestávke opäť naplno rozbieha, v rámci 3. kola si to Piešťanské Čajky rozdajú s Young Angels Košice o to, kto zostane jediným tímom aktuálneho ročníka bez prehry. Duel v metropole východu začína v sobotu 15. októbra o 19.00 h.

Hráčky z kúpeľného mesta úspešne zvládli dohrávku 2. kola, doma si pred televíznymi kamerami poradili v repríze finále s Ružomberkom (75:53). Teraz ich čaká ďalší medailista z uplynulého ročníka, konkrétne bronzové Košice. „Čakám ďalší kvalitný zápas v rámci prípravy na Eurocup,“ uviedla stručne rozohrávačka Gabriela Andělová.

V družstve Young Angels sa toho počas leta udialo veľa, tím trénera Radka Dvorščáka opustili všetky legionárky, do aktuálneho ročníka vstúpili s čisto slovenským kolektívom. Šancu ukázať sa v najvyššej súťaži dostali viaceré talentované hráčky z úspešnej košickej mládežníckej základne. To, že sa klub vydal na správnu cestu, dokazuje víťazný výsledok z prvého kola. V košickom derby celkom jasne triumfovali nad CBK (101:63).

Piešťany čaká tentoraz repríza semifinále a určite nie jednoduchý duel. Jeho víťaz zostane posledným tímom v súťaži, ktorý ešte neokúsil chuť prehry. „V sobotu nás čaká ďalšie ťažké stretnutie v Košiciach, kde sa nikdy nehrá ľahko. Tím tvoria iba mladé slovenské hráčky, ktoré vedia hrať basketbal. Je to veľmi nepríjemné družstvo, pokiaľ budú mať svoj deň, tak to bude veľmi náročné. Musíme byť 100-percentne koncentrovaní a nenechať nič na náhodu. Treba veriť od začiatku, že sme lepší nielen na papieri a hovorili o tom v šatni alebo v novinách, ale aby sme to už ukázali aj na ihrisku. Mladé dievčatá budú behať, snažiť sa a určite nám zadarmo nič nedarujú. Treba sa na to veľmi dobre pripraviť, aby sme to zvládli,“ vyjadril sa kormidelník Čajok Peter Jankovič.

Stretnutie Piešťan s Košicami začína v sobotu 15. októbra o 19.00 h, sledovať ho môžete prostredníctvom štatistického prenosu alebo video prenosu.

Foto: Ladislav Duračka