V Eurocupe čaká Čajky aj slovenský súboj

okt 14, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Vo štvrtok večer sa Piešťanské Čajky dozvedeli meno posledného tímu, na ktorý narazia v rámci C-skupiny Eurocupu. Z kvalifikačného dvojzápasu sa podarilo postúpiť Slávii Banská Bystrica, takže počas novembra príde aj na slovenský súboj v tejto súťaži.

Úradujúci šampión Niké extraligy žien mal už pred žrebom istotu miesta v skupinovej fáze, celkovo si túto fázu Eurocupu zahrá tretíkrát. V doterajších dvoch vystúpeniach uhral vždy v skupine zhodne po dve víťazstvá a štyri prehry. Už dostávame základné informácie. Videli sme už zápas nášho prvého súpera – Gorzówa. Galatasaray Istanbul je úplne inde, my sa rozpočtovo s nimi nemôžeme porovnávať a budeme môcť len prekvapiť. Verím, že minimálne doma budeme pre nich veľmi nepríjemní a urobíme určite všetko pre to, aby sme uspeli. Banskú Bystricu dobre poznáme z našej ligy, takže tam máme informácii dostatok. Určite bude našim cieľom vybojovať postup zo skupiny do vyraďovacej časti,” povedal tréner Peter Jankovič.

Čajky vstúpia do druhej najprestížnejšej súťaže vstúpia už o necelé dva týždne domácim zápasom proti poľskému Gorzówu. Neskôr ich čaká spomínaná Slávia Banská Bystrica a turecký veľkoklub Galatasaray. Istanbulský tím obsadil v predchádzajúcej edícii Eurocupu tretiu priečku a poľský Gorzów skončil už v prvej fáze skupinovej fázy.  Zo štvorčlenných skupín postupujú do play off tímy na prvých dvoch miestach a 8 najlepšie postavených družstiev z tretích miest. Ďalšie fázy Eurocupu sa hrajú systémom doma-vonku.

Predbežný program Piešťanských Čajok v C-skupine Eurocupu:

26. októbra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – InvestInTheWest Enea Gorzów

3. novembra: Slávia Banská Bystrica– Piešťanské Čajky

9. novembra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Galatasaray Istanbul

16. novembra o 18.00 h: InvestInTheWest Enea Gorzów – Piešťanské Čajky

7. decembra o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica

14. decembra o 17.00 h: Galatasaray Istanbul – Piešťanské Čajky

Foto: Ladislav Duračka