Streda patrí domácemu zápasu s Popradom.

okt 18, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Po úspešnom ťažení v Košiciach, sa v rámci 4. kola Niké extraligy žien predstavia Piešťanské Čajky opäť doma, v stredu 19. októbra o 18.00 h privítajú vo svojej Diplomat aréne hráčky BAM Poprad.

Zverenkyne trénera Petra Jankoviča zostali po víkende jediným tímom v súťaži, ktorý ešte neokúsil chuť prehry. V repríze semifinále si odnášali z metropoly východu jasný triumf nad Young Angels Košice (95:46). Svoju sériu by radi samozrejme natiahli pred svojimi fanúšikmi.

“Sme radi, že sme v úvodných troch kolách proti tímom z prvej štvorky uspeli. Ako som už spomínal, snažíme sa adekvátne pripraviť na budúcotýždňový štart v Eurocupe a zápas s Popradom je ďalším, ktorý nám v tomto pomôže. Hoci sme papierovým favoritom, musíme k nemu pristúpiť koncentrovane a zodpovedne,” uviedol pred stredajším duelom tréner Čajok Peter Jankovič.

Podobne jasne sa smerom k stredajšiemu zápasu vyjadrila aj hráčka Tereza Vandlíková. „Máme za sebou prvé tri víťazné zápasy v lige a stretnutie s Popradom bude pre nás ďalšou prípravou na Eurocup, ktorý sa pre nás začína o týždeň začína domácim zápasom si silným Gorzowom. Máme možnosť ešte doladiť veci v obrane a útoku, ale samozrejme musíme k zápasu pristúpiť zodpovedne a v žiadnom prípade nič nepodceniť. Nikto nám nič zadarmo nedaruje.“

Poprad odštartoval novú ligovú sezónu výhrou nad UMB Banská Bystrica (62:60), následne potrápil doma Šamorín (44:54) a v sobotu v oslabenej zostave nestačil na Ružomberok (41:77). Proti úradujúcemu majstrovi nebudú mať čo stratiť, Piešťany sú však odhodlané natiahnuť víťaznú sériu na číslo 4.

Príďte nás podporiť, potrebujeme vaše hlasy na ceste za víťazstvom! Vstupné na zápas je 5€, pred deti do 12 rokov 1€ a ZŤP si môžu stretnutie užiť zadarmo.

Pre tých, ktorí sa nemôžu zúčastniť zápasu osobne, je samozrejme pripravený štatistický prenos a video prenos.

Foto: Ladislav Duračka