Čajky čaká záverečná skúška pred Eurocupom

okt 21, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky majú pred sebou záverečnú skúšku pred vstupom do tohtoročnej skupinovej fázy Eurocupu. V sobotu 22. októbra o 17.00 h nastúpia v 5. kole Niké extraligy žien proti BK ŠK UMB Banská Bystrica.

„Sovičky“ pôvodne mali v tejto sezóne hrať druhú najvyššiu súťaž, keď im nevyšla baráž o extraligu, ale napokon pokračujú v najvyššej súťaži. Ako jediné družstvo sa zatiaľ nedočkali úspechu, aj keď proti Popradu boli k nemu hneď na úvod sezóny blízko. Naposledy sa predstavili proti Young Angels Košice, kde im nevyšiel podľa predstáv druhý polčas a napokon jasne prehrali – 46:80.

Pred Piešťanmi je tak opäť skúška v podobe toho, aby hlavne nepodcenili súpera a udržali si víťaznú ligovú sériu. To si uvedomuje aj tréner Peter Jankovič: „Papierové predpoklady sú asi na našej strane, čo sa týka víťazstva, ale my sa stále musíme dívať na seba. Máme pred sebou posledný zápas pred Eurocupom. Verím, že si schuti zahráme a ukážeme potenciál, hlavne na prvý mentálne ťažký zápas, ktorý nás čaká o týždeň v stredu. Stále to berieme ako prípravu, ale od začiatku s energiou, bez podcenenia a ísť za svojim cieľom. Chceme si možno vyskúšať niektoré veci, ktoré chceme. Aby to teda malo nejakú hlavu a pätu a nebolo kostrbaté, ale plynulé. Chcem vidieť dodržiavanie pravidiel v útoku a v obrane, a to, čo chcem, aby som videl – hrať rýchlo dopredu, s agresívnou obranou a robili to od prvej do poslednej sekundy zápasu.“

“Sobotňajší zápas je naša posledná previerka pred prvým eurocupovým zápasom. Previerka našej disciplíny, súhry, a ostatných vecí. Ku každému súperovi pristupujeme s rešpektom, ale v sobotňajšom stretnutí si ideme jednoznačne pre víťazstvo,” dodala rozohrávačka Natália Martišková.

Duel v Banskej Bystrici začína v sobotu 22. októbra o 17.00 h, sledovať ho už tradične môžete prostredníctvom štatistického prenosuvideo prenosu.

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook