Andělová s Jamesovou dúfajú vo veľkú podporu od fanúšikov

okt 25, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Čakanie je už skoro na konci, o niekoľko hodín sa pre Piešťanské Čajky začne skupinová fáza Eurocupu. Vo svojom otváracom vystúpení sa pred svojimi fanúšikmi predstavia proti poľskému InvestInTheWest Enea Gorzów. Nálada v tíme je dobrá, medzi hráčkami je odhodlanie víťazne vstúpiť do súťaže.

Vyhnutie sa kvalifikačnému dvojzápasu potešilo všetkých, trénera Petra Jankoviča nevynímajúc: „Už v lete som povedal, že sme sa veľmi tešili z toho, že budeme priamo v skupinovej fáze a vyhli sme sa kvalifikácii. Dopadli by sme možno tak, ako pred rokom, keď sme dostali ťažkého súpera. Ja som veľmi rád, že sme priamo v skupine.“

Jeho tím sa tak mohol naplno od začiatku sezóny sústrediť na úvod skupinovej fázy Eurocupu, ktorá štartuje 26. októbra. Oproti minulému roku bude napríklad k dispozícii Ke’Shunan Jamesová: „Teším sa z toho, že som opäť súčasťou tímu a zahrám si s Čajkami v Eurocupe. Pred rokom to bolo náročné sledovať len z lavičky. Po tom ťažkom zranení mám extra motiváciu pred týmto stretnutiami, takže som rada, že ideme na to. Veľmi sa teším, keď môžeme hrať doma. Máme skvelých fanúšikov. Verím, že nás prídu v čo najväčšom počte v stredu večer podporiť.“

V otváracom zápase C-skupiny pricestuje do Diplomat arény zástupca z poľskej najvyššej súťaže. Enea Gorzów odštartovala sezónu vynikajúco, troma víťazstvami v rade, takže pred zápasom je v pozícii mierneho favorita. „Gorzów je veľmi kvalitný súper. Hrajú náročnú poľskú ligu, vyhrávajú v nej a výsledok s Arkou Gdyňa naznačuje, že to majú dobre rozohrané. Majú veľmi dobre vyskladaný tím, každú chybu potrestajú. Do každého zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať. To platí aj o strede. Papierovo si myslím, že Gorzów je silnejší, ale stále to nič neznamená. Ukáže sa to až na ihrisku, že kto a ako zahrá. Verím, že pôjdeme do toho naplno a odovzdáme naše maximum. Bojovnosťou a chcením dúfam, že uhráme dobrý zápas,“ vyjadrila sa pivotka Anna Jurčenková.

Európske zápasy prinášajú úplne odlišnú intenzitu a nasadenie, pri porovnaní s domácou ligou. To si uvedomuje aj Jamesová, podľa ktorej treba ešte vygradovať výkon na vyššiu úroveň: „Stretnutia na tejto úrovni sú celkovo rýchlejšie, hrajú tu kvalitnejšie hráčky a tímy. Páči sa mi intenzita týchto duelov, z tohto pohľadu to vnímam pre nás ako skvelú príležitosť ukázať sa. Dôležité bude hrať ako jeden tím, všetko sa musí odraziť od dobrej obrany, doskakovania a vo vzájomnej dôvere.“

Postupový kľúč je v skupinovej fáze Eurocupu prívetivý, istotu miesta v play off majú tímy na prvých dvoch miestach. Z každej konferencie ich navyše doplní najlepšie kvarteto družstiev z tretích miest. Pre Piešťany môže byť mierna výhoda, že prvý zápas začínajú doma. „Na domáce koše sme viac zvyknutí, môže to byť výhoda. Určite očakávam aj drobnú nervozitu, veľa dievčat Eurocup ešte nehralo. Tréneri nás na to dostatočne dlho pripravujú, vieme, do čoho ideme, takže na nič sa vyhovárať nemôžeme. Verím, že to zvládneme,“ vravela Jurčenková.

K tomu bude potrebná aj podpora fanúšikov na tribúnach Diplomat arény. Každý z tímu dúfa, že sa podarí nadviazať napríklad na návštevy z ligového play off. „Fanúšikovia nám budú pomáhať, je to náš 6. hráč. Dúfam, že sa im predvedieme v najlepšej forme,“ vyhlásila Gabriela Andělová.

K úspešnému vstupu budeme potrebovať aj vašu podporu, už v prvom domácom stretnutí proti Gorzówu (streda 26. októbra o 18.00 h). Vstupné na zápasy Eurocupu je jednotné – 8€.

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook