Nováčik v prvom polčase bojoval, ale Piešťany uhájili ligovú neporaziteľnosť

okt 29, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky stále zostávajú v Niké extralige žien jediným tímom, ktorý ešte v aktuálnom ročníku neokúsil chuť prehry. V 6. kole nič na tom nezmenil ani nováčik CBK Košice, úradujúci majster nad ním zvíťazil 87:41.

Piešťanský rozjazd do zápasu bol pomalší, hlavne na začiatku sa ale nováčik z Košíc sympaticky držal. Čajky mali však kvalitatívne a herne navrch, neskôr si začali budovať vedenie. Jamesová v 7. minúte upravovala na 20:9, celkovo prvá štvrtina dopadla 25:11 v prospech domáceho tímu. Do druhej časti nastúpila hlavne omladina a hráčky z lavičky, ale Košice sa dokázali mierne dotiahnuť. Až s prestriedaním sa dali veci opäť do normálu, výrazne pomohla 16-bodová šnúra, ktorou sa vedenie dostalo cez 20-bodovú hranicu a na polčas sa tak išlo za stavu 46:22.

Do tretej štvrtiny už Čajky nastúpili koncentrovane a hlavne suverénne, bodovým úsekom 16:2 definitívne zlomil odpor húževnatého nováčika. V tomto prípade sa už nič neudialo ani po tom, ako dostali primárne priestor hráčky z lavičky. Piešťanský náskok bol už v tej chvíli dostatočne vysoký, hlavne v defenzíve nedovolili Košiciam takmer vôbec skórovať. Pred poslednou 10-minútovkou vyhrávali 70:29. V záverečných minútach sa už len stretnutie dohrávalo, diváci nevideli veľkú porciu bodov, o víťazovi bolo rozhodnuté. Piešťanské Čajky zaznamenali 6. ligový úspech v rade a potvrdili suverénne post lídra Niké extraligy žien.

Niké extraliga žien – 6. kolo:

Piešťanské Čajky – CBK Košice 87:41 (25:11, 21:11, 24:7, 17:12)

Čajky: Jamesová 18, Mandičová 13, Andělová 12, Mujovičová 11, Jurčenková 4 (Martišková 12, Taušová 10, Moravčíková 4, Kraislová 2, Vandlíková 1, Chovaníková a Valová 0)

Košice: Nigutová 17, Kašperanová 6, Tomajková a Zahomacká po 4, Krištofová 0 (Liašenková 10, Čatlošová, Drimáková, Dzurová, Sunitrová a Škvareková 0)

TH: 18/11 – 7/6, Fauly: 13 – 16, Trojky: 8 – 5, Rozhodovali: Bara, Sirocký, Hudec

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: “Chcel by som v prvom rade pogratulovať dievčatám k ďalšiemu víťazstvu a tiež vyzdvihnúť výkon CBK Košice, zanechali veľmi sympatický dojem. Takýto mladý tím ukázal, že vedia basketbal a všetka česť trénerom, ako to robia. S našim výkonom nie som veľmi spokojný, po výbornom domácom zápase s Gorzówom, prišla trochu studená sprcha. Tak to asi býva, že po hodoch býva bolenie brucha. Trošku ma mrzí prístup, ale dalo sa to trochu aj očakávať. Musíme zdvihnúť hlavy a už sa koncentrujeme na štvrtkový eurocupový zápas.”

Foto: Ladislav Duračka