Čajkám pomohol k víťazstvu dominantný úvod, Jurčenková: Taktika vyšla, tréneri nás dobre pripravili.

nov 4, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Prvý dvojbodový prídel, ktorý môže mať v konečnom účtovaní veľkú hodnotu. Netradičná slovenská konfrontácia v rámci Eurocupu bola víťaznou záležitosťou Piešťanských Čajok, na palubovke Slávie Banská Bystrica predviedli dominantný vstup, z ktorého sa odrazili k 34-bodovej výhre – 85:51.

Zápas má 40 minút, ale dalo by sa povedať, že po úvodnej štvrtine bolo v podstate o osude stretnutia rozhodnuté. Piešťany otvorili duel o prvé víťazstvo v C-skupine dominantne, do koša im padlo takmer všetko, na čo v úvodných minútach siahli a už v prvej štvrtine sa ich náskok dostal cez 20-bodovú hranicu. „Slávia nás ničím neprekvapila. Práve tým, že ich mám načítané a hrali sme s nimi, aj keď neboli v plnej zostave, ale taktika vyšla. Tréneri nás pripravili dobre. Mali sme úžasný začiatok, potom sme sa ale v druhej štvrtine trochu začali plašiť. Až do konca zápasu sme hrali s energiou, takže super,“ hodnotila zápas pivotka Anna Jurčenková.

Domáca Banská Bystrica sa z prvej štvrtiny (12:30) v ďalšom priebehu mierne spamätala, ale na nejaký výraznejší boj o víťazstvo to nebolo. Svoje podľa všetkého zohral aj zdravotný stav v tíme. „Nechcem sa na to vyhovárať, mali sme s tým problém. Na rannom tréningu sa nás stretlo desať, na zápas mohlo pokojne nastúpiť len osem. Ja som rád, že niektoré vôbec boli ochotné prísť na zápas, pretože celý týždeň netrénovali. Mali sme viac času na tréningu, ale nedá sa ovplyvniť, že štyri hráčky mali zdravotné problémy. Máme s tým problém už druhý alebo tretí zápas, čo sa týka koncentrácie hráčok v úvode. Úvody nám utekajú, to je jeden faktor. Druhým je možno skúsenosť, širšia lavička a kvalita jednotlivých hráčok na postoch,“ vravel tréner Slávie Miloslav Michálik.

Prvý vzájomný duel týchto tímov, ešte v rámci Niké extraligy žien skončil tiež víťazne pre Piešťany (76:56), preto je možno prekvapením, že pod Urpínom úradujúci majster ešte vygradoval svoj tímový výkon. „Tie tímy sa od prvého vzájomného zápasu spred mesiaca určite posunuli. Za Banskú Bystricu vtedy nehrala Deurová, teraz hrala. Oba tímy urobili progres. U nás je ho vidieť, preto som rád za víťazstvo. Každý víťazný zápas vonku je pre nás veľmi dôležitý, v Eurocupe obzvlášť,“ vyhlásil kouč Čajok Peter Jankovič.

Skvelú streleckú formu predviedla Ke’Shunan Jamesová, na víťazstve mala 29-bodový podiel, k čomu pridala aj 8 získaných lôpt a 6 doskokov. Tento nástrel je štvrtý najlepší v rámci tohtosezónnej základnej časti Eurocupu. ‘KJ‘ hrá super, dáva do toho brutálnu energiu a klobúk dole pred jej výkonom,“ pochválila Jurčenková svoju spoluhráčku.

Je to nevšedná vec, že v Eurocupe žreb prisúdil do jednej skupiny práve oboch zástupcov zo Slovenska. Na jednej strane odpadá náročné cestovanie, ale na tej druhej prichádzajú hráčky napríklad o cennú medzinárodnú konfrontáciu, keď by bol súperom ktokoľvek mimo Slovenska. „Na jednej strane sa tešíme, že v Eurocupe hrá ďalší tím, ale na druhej strane, nemuselo to byť práve v našej skupine (úsmev). Situácia je taká, aká je a už sa mi to stalo aj predtým, keď som napríklad hrala za Košice a v skupine sme mali Ružomberok. Síce v sezóne hráme dookola s tými istými, ale proste s nimi treba vyhrať,“ uzatvorila hodnotenie zápasu pivotka Piešťan.

Veľký zápas čaká Piešťanské Čajky už v stredu 9. novembra o 18:00 h, keď v Diplomat aréne privítajú súpera zvučného mena – turecký veľkoklub Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul. 

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook