Nabitý piešťanský program pokračuje v Šamoríne

nov 4, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Len jeden deň bez zápasu ubehol a už je tu ďalšie stretnutie. Piešťanské Čajky sa opäť musia preladiť na ligové dianie, prvú štvrtinu základnej časti Niké extraligy žien zakončia na palubovke ŠBK Šamorín v sobotu 5. novembra o 18.00 h.

Šamorín je už dlhoročne ašpirantom na najlepšiu štvorku a pravidelne sa mu tieto predikcie darí napĺňať. Do bodky to zatiaľ platí aj v aktuálnej sezóne, s bilanciou 4 výhier a 3 prehier im patrí momentálne 4. priečka. Oporou ŠBK je skúsená 38-ročná ex-reprezentantka Slovenska Timea Sujová, ktorá však pre zranenie absentovala v poslednom ligovom stretnutí. Okrem nej predstavuje najväčšie bodové nebezpečenstvo Lucia Lüttmerdingová a Simona Marcová.

Šamorínčanky zvládli zatiaľ všetky povinné „prekážky“, víťazstvá zaknihovali proti Popradu, UMB Banská Bystrica a obom tímom z Košíc – Young Angels a CBK. Hneď na úvod mali na lopate vicemajstrovský Ružomberok, ale na „Ružu“ zatiaľ nenašli v oboch prípadoch recept. Rovnako to platilo aj o televíznom zápase so Sláviou Banská Bystrica.

Čajky sa tak musia mať na pozore z pohľadu svojej víťaznej série. Síce mali krátky čas na prípravu, keďže vo štvrtok hrali ešte eurocupové stretnutie práve so Sláviou (85:51), ale to na ich ambíciách nič nemení. „Rozhodne nás nečaká nič jednoduché. Šamorín už v tejto sezóne ukázal svoju kvalitu a určite nám nič nedarujú. My sa ale musíme sústrediť na svoj vlastný výkon. Urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní aj v tomto zápase,“ vyjadril sa tréner Peter Jankovič.

Kto sa rozhodne vybrať do šamorínského Športcentra Samaria, tak vstupné je 3€. Pre ostatných je tradične pripravený štatistický prenosvideo prenos.

Foto: Ladislav Duračka

  • Facebook