Po týždni Čajky opäť proti Banskej Bystrici

nov 11, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Len nedávno spolu hrali v rámci Eurocupu a teraz sa stretnú opäť. 8. kolo Niké extraligy žien prinesie v sobotu 12. novembra o 18.00 súboj Slávie Banská Bystrica s Piešťanskými Čajkami.

Najbližšieho súpera zvereniek trénera Petra Jankoviča už nemusíme nejako zvlášť predstavovať, s bystrickými „pumami“ sa naposledy stretli doslova pred niekoľkými dňami, takže rovno prejdeme k faktom. Eurocupové stretnutie dopadlo minulý štvrtok pod Urpínom lepšie pre Čajky, keď zvíťazili 85:51. V lige následne natiahli svoju neporaziteľnosť v Šamoríne (88:48) na 7 zápasov a v stredu večer zaknihovali v mnohých ohľadoch historické víťazstvo nad Galatasarayom Istanbul (71:63).

„Po eufórii z veľkého víťazstva sme sa už upokojili a obrátili list smerom k extraligovému stretnutiu s Banskou Bystricou. Musíme mať správny a koncentrovaný prístup. Všetko začína od defenzívy, koncentrácie a kolektívneho poňatia. Ak toto bude platiť, tak to prinesie pozitívny výsledok,“ hovorí pred zápasom Ana Mandičová.

Ako je na tom Banská Bystrica? V Niké extralige žien je bezpečne na tretej pozícii, cez víkend víťazne absolvovala dvojzápas v Košiciach proti CBK (80:45) a Young Angels (66:50). V eurocupovej skupine, ktorej sú súčasťou aj Piešťany, sa zatiaľ úspechu nedočkala. Vo štvrtok večer neuspela proti doterajšiemu suverénovi C-skupiny poľskej Enea Gorzów (52:86). “Určite sa budeme snažiť podať lepší výkon ako v poslednom zápase, aj keď tá príprava bude znovu krátka. Potrebujeme si oddýchnuť a zároveň sa pripraviť. V predchádzajúcom vzájomnom zápase sme nezvládli individuálnu zodpovednosť v hre jedna na jedna, mali sme problém s rýchlym protiútokom, čiže toto budú veci, ktoré sa budeme snažiť odstrániť. Porazili Galatasaray, hrali vyrovnaný zápas s Gorzówom, tam keby im neušiel záver, tak mohli v pohode vyhrať tiež. Je to veľmi kvalitné družstvo. Majú kvalitnú strednú rozohrávačku, skúsenú Anku Jurčenkovú, James je výborná strelkyňa. Hrajú veľmi kompaktne, tie baby sa poznajú,” vyjadril sa tréner Slávie Miloslav Michálik pre oficiálnu klubovú webstránku. 

Oba tímy tak pokračujú v nahustenom programe, v sobotu rozhodne lepšie mentálne nastavenie a energia. „Musíme sa sústrediť najmä na seba a našu hru. Oba tímy majú za sebou náročné zápasy, a tak bude dôležité zregenerovať a mentálne sa pripraviť na sobotňajšie stretnutie. Chceli by sme nadviazať na výkon z eurocupového zápasu,“ prezradila Alica Moravčíková.

Kto sa rozhodne vybrať do Banskej Bystrice a športovej haly Dukla, tak vstupné je 5€ a lístok si môžete zakúpiť aj z pohodlia domova. Pre ostatných je tradične pripravený štatistický prenosvideo prenos.

Foto: Lukáš Droppan