Pod Urpínom suverénne 8. víťazstvo v rade pre Čajky

nov 12, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky pokračujú v ligovej dominancii, o ich neporaziteľnosť ich neobrala ani Slávia Banská Bystrica. Zverenkyne trénera Petra Jankoviča si spod Urpína odvážajú 8. víťazstvo v rade v Niké extralige žien.

Piešťany si išli za 8. ligovým víťazstvom v rade od samotného začiatku, v prvej štvrtine ťažili najmä z priestoru pod košom, kde dominovala Jamesová s Jurčenkovou. Banská Bystrica hrozila na počiatku z diaľky a vďaka vyššej úspešnosti sa držala na dostrel. Čajky opäť kolektívne bodovali a po dobrej koncovke vyhrali úvodnú časť 26:16. Svoju úlohu v druhej štvrtine zvládli aj hráčky z lavičky, každá z nich sa strelecky presadila, čo sa ukázalo ako silná zbraň. Slávia sa nedokázala nadýchnuť k výraznejšiemu náporu, ich útočné veci sa darilo piešťanskej defenzíve efektívne brzdiť. Druhá 10-minútovka síce nepriniesla bodový festival, ale Piešťany viedli po prvom polčase 37:27.

V podaní Čajok možno označiť celú tretiu štvrtinu ako dominantnú. Všetko odštartovali trojky Mandičovej s Mujovičovou, po ktorých sa celý tím odrazil celkovo k 17-bodovej šnúre, ktorou úplne otupil ofenzívny potenciál „púm“ a sami rozhodli o pokračovaní víťaznej série. Domácim basketbalistkám dovolili skórovať až po 7 minútach a 10 sekundách, napokon to bolo ich jediné body v tejto časti. Hráčky z kúpeľného mesta išli do poslednej časti za priaznivého stavu 57:29. Hneď v jej úvode sa náskok dostal cez 30-bodovú hranicu a Piešťany si už mohli bezpečne kontrolovať všetko, čo sa na palubovke dialo. Záverečné minúty si mohli užívať aj mladšie hráčky, Banská Bystrica sa už nezmohla na žiaden odpor a defenzívne to Čajkám mimoriadne klapalo.

Niké extraliga žien – 8. kolo:

Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky 36:71 (16:26, 11:11, 2:20, 7:14)

Banská Bystrica: Deurová 8, Allenová 6, Holíková 5, J. Mandičová 4, Da Cruz 0 (Van Dalen 7, Kaljužná 4, Grigerová 2, Janštová, Nagyová a Podhradská 0)

Čajky: Andělová, Jamesová a Mujovičová po 11, Jurčenková a A. Mandičová po 5 (Martišková a Vandlíková po 10, Moravčíková 6, Taušová 2, Chovaníková, Kraislová a Valová 0)

TH: 9/6 – 9/8, Fauly: 12 – 14, Trojky: 2 – 9, Rozhodovali: Ženiš, Sirocký, Bullo

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: “Pravdupovediac, nečakal som, že zvládneme duel až tak dominantne. Prvý polčas bolo vidieť, že sme v stredu odohrali veľmi ťažký zápas, ktorý nás stál veľa fyzických a mentálnych síl, ale dokázali sme si vybudovať 10-bodový náskok. Druhý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, hlavne na obrannej polovici, keď sme domácim dovolili len 9 bodov. Tým, že sme začali dobre brániť, tak sa nám začalo aj viac dariť v útoku. Ďakujem a gratulujem dievčatám k zápasu a k víťazstvu.”

Božica Mujovičová, hráčka Čajok: “Myslím si, že sme v prvom polčase rozbiehali pomalšie a nehrali náš basketbal. V druhom polčase sme sa viac skoncentrovali a robili to, čo ako tím potrebujeme robiť. A napokon z toho bolo víťazstvo.”

Foto: Lukáš Droppan