Pred reprezentačnou prestávkou duel o 1. miesto v Ružomberku

nov 17, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Nabitý program Piešťanských Čajok sa skončí v sobotu 19. novembra o 18.00 h, v televíznom zápase ich v súboji o prvé miesto vyzve MBK Ružomberok na jeho palubovke. Repríza finále bude zároveň posledným stretnutím pred reprezentačnou prestávkou.

„Ruža“ urobila počas leta radikálnu obmenu družstva, káder sa výrazne omladil a už nie je v ňom toľko legionárok. Viacerí mali obavy z ústupu z vrchných priečok tabuľky, ale zatiaľ sa zverenkyniam Juraja Suju darí držať v tesnom závese za Čajkami. Od 2. kola Niké extraligy žien, v ktorom prehrali práve s Čajkami (53:75), ťahajú Ružomberčanky 6-zápasovú šnúru víťazstiev a zaslúžene sú na druhom mieste tabuľky. 

Naposledy nemali hráčky spod Čebraťa žiadne problémy s UMB Banská Bystrica (94:30). Piešťanská obrana si musí dávať pozor najmä na Alexandru Buknovú, s priemerom takmer 23 bodov na zápas je najlepšou strelkyňou súťaže. V doskokoch je líderkou Lucia Hadačová, priemerne doskakuje takmer 12 lôpt. „Do zápasu proti Ružomberku musíme od prvej sekundy vstúpiť koncentrovane. Nebude to ľahké, takže energia tímu zohrá tiež veľkú rolu. Ak využijeme tie najsilnejšie stránky, ktoré máme, tak sa nám bude hrať lepšie, no nemôžeme ich však v žiadnom prípade podceniť. Bude reprezentačná prestávka, musíme zo seba vyšmýkať posledné zvyšky síl,“ myslí si Tereza Vandlíková.

Piešťany si držia na ligovej scéne stále neporaziteľnosť, minulú sobotu si odvážali oba body z palubovky Slávie Banská Bystrica (71:36). Za sebou však majú ťažký zápas a dlhú cestu z poľského Gorzówa (56:71), v rámci Eurocupu nevyužili možnosť dostať sa na prvé miesto v tabuľke. V Niké extralige žien cieľ ale zostáva rovnaký – natiahnuť víťaznú sériu a ísť na reprezentačnú prestávku v pozícii lídra súťaže.

Pre tých, ktorí budú merať cestu do ružomberskej Koniarne, tak vstupné je 2€. Samozrejmosťou zo zápasu je štatistický prenos. Duel Ružomberka s Piešťanmi môžete tiež sledovať na RTVS: Šport, respektíve Niké TV.

Foto: Ladislav Duračka