Čajky zaznamenali proti Košiciam jubilejné 10. ligové víťazstvo za sebou

dec 3, 2022 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky sa po reprezentačnej prestávke veľmi rýchlo dostali do tempa, 10. ligové víťazstvo za sebou zaznamenali v Niké Extralige žien doma proti Young Angels Košice.

Piešťany išli hneď od úvodu za ďalším víťazstvom do svojej zbierky, Andělová s Jamesovou naštartovali družstvo do stavu 10:0. Potom síce dali body aj Košice, ale to bol na dlhú dobu jediný úspešný pokus z ich strany. Čajky herne a strelecky dominovali, v 5. minúte viedli 22:2 a o 4 minúty neskôr už bolo 32:2. Celkovo sa tak domáca šnúra natiahla na 22 bodov. Dobrou správou v prvej štvrtine okrem defenzívy a ofenzívy bol fakt, že do zápasového nasadenia sa vrátila Dominika Rusiňáková. Aj ona mala podiel na tom, že prvá štvrtina skončila 35:4. V druhej časti opadlo tempo a bodové hody, ale domáce hráčky to mali všetko pod kontrolou. Svoje vedenie navýšili do polčasu takmer na 40 bodov – 51:12.

Aj do druhého polčasu nastúpili Čajky sebavedomo, takmer 9 minút nepustili Košice k žiadnym bodom a sami ich zaznamenali 18. Bez akýchkoľvek problémov tak diktovali dianie na palubovke a k tomu všetkému mohli dostať významnú porciu minút aj hráčky z lavičky. Pred štvrtou štvrtinou bol stav 69:14. Posledné minúty sa mohli už len dohrávať, ale Piešťany úspešne zvyšovali svoj náskok. V streleckej listine boli všetky hráčky na domácej súpiske.

Niké EXZ 2022/2023 – 10. kolo:

Piešťanské Čajky – Young Angels Košice 88:24 (35:4, 16:8, 18:2, 19:10)

Čajky: Martišková 24, Andělová 18, Jamesová a Jurčenková po 13, Mandičová 5 (Rusiňáková 5, Moravčíková a Taušová po 4, Kraislová 2)

Košice: Mikovčáková 6, Dulovičová, Kristlová a Rodáková po 2, Bohušová 0 (Szmereková 6, Plavnická 5, Filická 1, Jakubčeková, Rebejová a Šedivá 0)

TH: 24/17 – 8/3, Fauly: 17 – 19, Trojky: 7 – 1, Rozhodovali: Doušek, Bartoš, Hudec

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Piešťan: “V prvom rade som rád za predvedenú hru, ktorú sme predvádzali. Nastúpili sme s veľkou energiou a Košiciam sme nedovolili sa rozbehnúť. Veľká česť dievčatám za to, ako k tomu pristúpili. Trošku som mal obavy pred zápasom, tým, že aj bola reprezentačná prestávka, neboli sme spolu a dievčatá boli rozlietané. Myslím si, že v tomto stretnutí ukázali potenciál a kvalitu, hlavne tá energia, ktorú chcem od nich stále a koncentrácia od prvej do poslednej minúty. Možno je ten rozdiel pre Košice až veľmi vysoký, ale ukázala sa kvalita na ihrisku.”  

Foto: Ladislav Duračka

Najbližšie sa Piešťanské Čajky predstavia v Eurocupe na domácej palubovke v stredu 7. decembra, keď v dôležitom zápase z hľadiska postupu privítajú Sláviu Banská Bystrica.

  • Facebook