Prvú fázu základnej časti Niké extraligy žien uzatvoríme doma proti Šamorínu

jan 6, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky čaká záverečný zápas v prvej fáze základnej časti Niké extraligy žien, v domácom stretnutí 14. kola privítajú v sobotu 7. januára o 18.00 ŠBK Šamorín.

Pre Piešťany, ale aj Šamorín je všetko pred týmto duelom jasné, oba tímy sa spolu častejšie stretnú aj v rámci nadstavbovej skupiny o 1. – 4. miesto. Čajky hrajú o to, aby pokračovala ich ligová neporaziteľnosť v aktuálnom ročníku. Momentálne je počet víťazstiev na čísle 13, v záverečnom stretnutí roka 2022 si poradili bez akýchkoľvek problémov na palubovke nováčika z Košíc (94:35). Zároveň je to pre nich test pred odvetným eurocupovým stretnutím proti Pécsu, v ktorom budú doťahovať 6-bodové manko (62:68).

„Šamorín veľmi dobre poznáme a vieme, čo od neho môžeme čakať. Majú svoju kvalitu a preto musíme vstúpiť do zápasu plne koncentrované, pretože nám určite nič nedarujú. Verím, že dodržiavaním našej disciplíny budeme úspešní a tak sa dobre naladíme na ďalší dôležitý duel v Eurocupe,“ uviedla Dominika Rusiňáková.

Výkony Šamorína sú v tomto ročníku Niké EXZ príjemným prekvapením, čo dokumentuje najmä už isté miesto v skupine o 1. – 4. miesto. Hráčky z juhu Slovenska sú v tabuľke na 4. mieste, na konte majú 8 výhier a 5 prehier. V súčasnosti ťahajú dvojzápasovú sériu víťazstiev, naposledy uspeli doma proti UMB Banská Bystrica (93:30). Piešťanská obrana si musí dávať pozor hlavne na skúsenú Timeu Sujovú, respektíve Simonu Marcovú a Luciu Lüttmerdingovú.

Čajky plánujú zakončiť prvú fázu základnej časti Niké EXZ výhrou a vy by ste mali svojou podporou k tomu pomôcť! Zápas so Šamorínom začína v sobotu 7. januára o 18.00 h, vstupné na toto stretnutie je 5€ a pokladňa v Diplomat aréne sa už tradične otvára o 17.00 h. Kto sa nemôže dostaviť osobne, pre toho je pripravený štatistický prenos.

Foto: Ladislav Duračka