Jedna súťaž sa skončila, ďalšie tri sú pred Čajkami!

jan 15, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Eurocupové dobrodružstvo sa síce už pre Piešťanské Čajky skončilo, ale pred tímom sú ďalšie tri možnosti ako zabojovať o čo najlepšie umiestnenie a trofeje. Prinášame vám program toho, čo čaká hráčky z kúpeľného mesta v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch.

„Teraz máme pred sebou tri vrcholy. Hneď na budúci týždeň je Slovenský pohár, potom je na rade Federálny pohár a na koniec play off slovenskej ligy. Či nás na to dokázal Eurocup pripraviť, to sa uvidí po sezóne. Rozhodne nám neuškodil, snáď nás posunul. Dúfam, že v ťažších momentoch si zoberieme získané skúsenosti a pretavíme ich na ihrisku,“ vyjadril sa k tomu, čo jeho tím čaká tréner Peter Jankovič.

Už v sobotu sa domácim stretnutím so Šamorínom (85:37) odštartovala pre Čajky nadstavbová skupina o 1. – 4. miesto. Do nej vstúpili úradujúce šampiónky Niké EXZ so 14-zápasovou víťaznou šnúrou a ako jediný tím v aktuálnom ročníku ešte nenašiel premožiteľa. Pre zaujímavosť, víťazom úvodnej časti základnej časti sa Piešťany stali druhýkrát v histórii klubu a prvýkrát sa im podarilo zvládnuť túto fázu bez zaváhania.

Skupina o 1. – 4. miesto sa hrá systémom doma-vonku, postupne si v nej Čajky zahrajú so Šamorínom (18. februára), Ružomberkom (28. januára a 25. februára) a Banskou Bystricou (4. februára a 4. marca). Následne štartuje 15. marca play off, úvodné kolo je na 2 víťazné zápasy, semifinále a finále na tri víťazstvá.

  • Facebook

K prvému vrcholu sezóny a boju o víťaznú trofej príde 20. – 22. januára, Diplomat aréna bude tohtoročným dejiskom Final Six Slovenského pohára. Piešťany sú priamo nasadené do semifinále, ich súperom bude víťaz štvrťfinálového zápasu medzi ŠBK Šamorín a YOUNG ANGELS Košice. Čajky sa pokúsia získať Slovenský pohár druhýkrát v histórii klubu, zatiaľ jediný úspech v tejto súťaži sa datuje k roku 2017.

Po konci nadstavbovej časti Niké EXZ a pred začiatkom play off sa do zápasového programu dostala aj druhá edícia Federálneho pohára. Predošlý ročník česko-slovenskej konfrontácie hostili Piešťany a na podujatí obsadili 3. miesto. Tentoraz sa organizátorskej taktovky zhostili Hradec Králové, Final Eight turnaj sa odohrá 10. – 12. marca. Viac informácií o tejto súťaži vám prinesieme už čoskoro.

Možností ako podporiť Čajky bude viac ako dosť, vaša podpora bude preto mimoriadne potrebná, aby sa Piešťanom podarilo získať čo najviac víťazných trofejí a čo najlepšie umiestnenie. Na záver vám prinášame „ťahák“, kedy navštíviť Diplomat arénu v najbližšom období.

Program v Niké EXZ o 1. – 4. miesto:

28. januára – doma: MBK Ružomberok

4. februára – vonku: Slávia Banská Bystrica

18. februára – vonku: ŠBK Šamorín

25. februára – vonku: Ružomberok

4. marca – doma: Slávia Banská Bystrica

Program Final six turnaja Slovenského pohára 2022/2023 – 20. – 22. januára 2023 (Diplomat aréna, Piešťany):

20. januára o 16:30 h Slávia Banská Bystrica – YOUNG ANGELS Košice „U23“

20. januára o 19:00 h ŠBK Samorín – YOUNG ANGELS Košice

21. januára o 16.30 h, semifinále: Piešťanské Čajky – víťaz ŠBK Samorín/YOUNG ANGELS Košice

21. januára o 19.00 h, semifinále: MBK Ružomberok – víťaz Slávia Banská Bystrica/YOUNG ANGELS Košice „U23“

22. januára – o 3. miesto (13.30 h), finále (16.00 h)

Foto: Ladislav Duračka