Po Slovenskom pohári pokračuje liga, do Piešťan príde Ružomberok

jan 27, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Eufória zo zisku Slovenského pohára sa do histórie Piešťanských Čajok zapísala nezmazateľným písmom, ale pred družstvom trénera Petra Jankoviča sú opäť ligové povinnosti. V rámci nadstavbovej časti o 1. – 4. miesto nastúpia v sobotu 28. januára o 18.00 h proti MBK Ružomberok.

Poďme si najskôr priblížiť aktuálnu situáciu v oboch táboroch. Začneme „Ružou“, od posledného vzájomného súboja sa posilnila pod košom, keď angažovala reprezentantku Slovenska Soňu Svetlíkovú. MBK je v nadstavbovej skupine na 2. pozícii s bilanciou 4 výhier a 3 prehier, na Banskú Bystricu má náskok už len jedného víťazstva. Práve s „pumami“ naposledy v lige neuspela, keď prehrala 51:56. Ružomberok v Diplomat aréne neobhájil uplynulý víkend Slovenský pohár, keď v semifinále bol nad jeho sily rovnaký súper (48:76). Napokon z toho bolo 3. miesto po úspechu s Košicami (69:60).

„V sobotu nás čaká ďalší zápas nadstavby Niké EXZ. Pevne verím, že po podarenom minulom víkende, keď sa podarilo získať Slovenský pohár, sme sa vrátili späť. Musíme byť od úplného začiatku úplne koncentrovaní, pretože stretnutie nebude vôbec jednoduché. Aj keď Ružomberku možno Final Six turnaj úplne nevyšiel, ale to neznamená, že by basketbal zabudli hrať. Hrajú veľmi nepríjemný, agresívny spôsob basketbalu a s rýchlym prechodom do útoku. Na to musíme byť pripravení a dodržiavať veci, na ktorých sa dohodneme. Verím, že to zvládneme a budeme pokračovať ďalej v našom štýle basketbalu. Určite treba zostať na zemi, sezóna ešte stále nie je na konci. Treba hrať s energiou a postrážiť si domácu palubovku,“ povedal pred zápasom Peter Jankovič.  

Čajky zostávajú na domácej scéne na víťaznej vlne, celkový triumf na Slovenskom pohári natiahol ich úspešnú sériu už na 17 zápasov. V hre je teda nielen predĺženie tejto šnúry, ale samozrejme aj dôležité dva body. S Ružomberkom zatiaľ v tomto ročníku odohrali najvyrovnanejšie a najťažšie zápasy (75:53 a 82:66).

Repríza minuloročné finále Niké EXZ tak sľubuje skvelý basketbal, pri ktorom by ste nemali chýbať! Duel s Ružomberkom štartuje v tradičný deň a čas – sobota 28. januára o 18.00 h. Nemení sa ani cena vstupného – 5€, pokladňa Diplomat arény sa otvára o 17.00 h.

Foto: Ladislav Duračka