Piešťany zostávajú v extralige neporazené, nezmenil to ani Ružomberok

jan 28, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Ligová neporaziteľnosť pokračuje pre Piešťanské Čajky aj v nadstavbovej skupine o 1. – 4. miesto. Už 18. víťazstvo za sebou získali vo finálovej repríze proti MBK Ružomberok.

Nevýrazné začiatky sa stávajú pravidelným javom u Čajok, v tomto prípade našťastie z toho bolo len stav 0:4 a približne štvorminútové čakanie na úspešný kôš, ktorý ukončila Mandičová. Celkovo sa oba tímy pomalšie rozbiehali, padalo málo bodov a Piešťany museli sťahovať manko. Našťastie mali vo svojich radoch Mandičovú, v 8. minúte dostala za stavu 9:8 domáce hráčky prvýkrát v zápase do vedenia. Celkovo vyhrali Čajky prvú štvrtinu tesne – 14:12. Druhá 10-minútovka bola už oveľa lepšia, odštartovala 8-bodovým úsekom domácich a „Ruža“ takmer 4 minúty neskórovala. Silnou zbraňou bola kolektívna hra, v 7. minúte dostala Jurčenková svoje družstvo prvýkrát do dvojciferného náskoku (29:18). Celkom poľahky sa Čajkám podarilo odskočiť na polčasových 39:24.

Piešťany si už nedovolili výraznejšie poľavenie v koncentrácii, po prestávke pokračovali v dobrom tempe a udržiavaní svojho výraznejšieho náskoku. Ružomberok hrýzol iba občasne, vždy na to z domácej strany prišla odpoveď. Vedenie sa v závere vďaka Mujovičovej podarilo dostať cez 20-bodovú hranicu, čo bol dôležitý faktor z pohľadu diania na palubovke. Do štvrtej štvrtiny sa napokon išlo za stavu 55:34. Posledná časť súboja prvého s druhým začala veľmi nízkym bodovým nástrelom, ktorá sa ťahal prvú polovicu tejto periódy. Piešťany si ďalšiu výhru do svojej zbierky bez problémov postrážili.

Niké EXZ – o 1. – 4. miesto – 2. kolo:

Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 65:46 (14:12, 25:12, 16:10, 10:12)

Čajky: Mujovičová 14, Andělová 11, Mandičová 9, Jamesová 8, Jurčenková 6 (Moravčíková 7, Martišková 6, Taušová 3, Rusiňáková 1, Chovaníková, Kraislová a Vandlíková 0)

Ružomberok: Svetlíková 11, Havranová 10, Andělová 7, Buknová a Hadačová po 4 (Urbanová 6, Jarošová a Štefancová po 2, Dovčíková a Uramová 0)

TH: 17/13 – 10/8, Fauly: 17 – 17, Trojky: 2 – 2, Rozhodovali: Margala, Ribakovs, Bullo

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „Jediná pozitívna vec z celého zápasu je víťazstvo. Ostatné bolo všetko zlé. Toto nie je tím, ktorý ja trénujem. Niečo budem musieť urobiť. Mrzí ma to za ľudí. Som rád, že aj tak sa prídu pozrieť na toto trápenie. To, že sme vyhrali takým rozdielom, bude jedine v tom, že asi individuálna kvalita je na našej strane. To, ako sme sa prezentovali, je jedna veľká hanba, ktorá nezodpovedá eurocupovému tímu.“

Juraj Suja, tréner Ružomberka: „Piešťany zaslúžene vyhrali, stačil im aj vlažný výkon a úplne pohodlný triumf proti nám. My sme stratili v zápase 27 lôpt, dali sme 46 bodov, takže nie je čo riešiť a nie je teda nárok na nejaký dobrý výsledok, respektíve dobrý pocit.“

Foto: Ladislav Duračka