Pred prestávkou repete finále Slovenského pohára, tentoraz na pôde Banskej Bystrice

feb 3, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Niké extraligu žien čaká v dôsledku reprezentačných zápasov dlhšia prestávka, pred ňou je na programe ešte jeden duel Piešťanských Čajok. V nadstavbovej skupine o 1. – 4. miesto nastúpia v sobotu 4. februára o 18.00 h v repete finále Slovenského pohára na palubovke Slávie Banská Bystrica.

Finálové stretnutie o prvú trofej sezóny 2022/2023 priniesol pred 2 týždňami jasnú výhru Čajok nad „pumami“ – 82:57. Ako však po konci súboja poznamenal tréner Peter Jankovič, tak Banská Bystrica išla výkonnostne hore, takže rozhodne nemožno čakať pod Štiavničkami jednoduchý duel, hlavne keď ide o konfrontáciu prvého s druhým. Slávia sa dostala za Čajky po jednoznačnom triumfe v Šamoríne (83:43).

„S Banskou Bystricou sme sa v novom zložení stretli vo finále Slovenského pohára. Prezentovala sa rýchlejšou a agresívnejšou hrou. Teraz mali čas sa lepšie spoznať a zohrať, taktiež budú mať výhodu domáceho prostredia. My sa však musíme držať našich pravidiel a pokračovať v našej hre. Vyvarovať sa výpadkom z našej strany, odohrať 40 minút koncentrovane a doniesť si domov ďalšie cenné body,“ uviedla Alica Moravčíková.

„Poľovanie“ na prvú prehru Piešťan na domácej scéne pokračuje, naposledy odišiel s prázdnou Ružomberok (65:46). Spolu so Slovenskom pohári to bola už 18. víťazstvo za sebou pre hráčky z kúpeľného mesta.

„Výsledok tomu nezodpovedal, ale áno, chceme podať opäť lepší výkon. Rozhodujúca bude tretia štvrtina, v ktorej Čajky vždy naberú na obrátkach, snažia sa to rozhodnúť vo svoj prospech. Musíme teda udržať bodový rozdiel, ktorý bude prijateľný pre nás, alebo si vytvoriť ešte lepšiu východiskovú pozíciu. Musíme hrať svoju hru a byť agresívne. Nesmieme poľaviť, lebo akonáhle poľavíme, tak sa stratíme aj v útočnej fáze, a potom nás to stojí dobrý výsledok,“ vyjadrila sa pre oficiálny klubový web trénerka Slávie Zuzana Žirková.

Zaujímavosťou je, že práve s Banskou Bystricou sa Čajky najčastejšie stretávajú v tomto ročníku. Celkovo pôjde už o 6. tohtosezónne stretnutie, vždy sa z úspechu radovali Piešťany – 76:56 a 71:36 (liga), 85:51 a 81:55 (Eurocup), 82:57 (Slovenský pohár). Okrem duelu prvého s druhým, má družstvo trénera Petra Jankoviča už prvú možnosť spečatiť prvenstvo v nadstavbovej časti o 1. – 4. miesto a ísť do play off ako nasadená jednotka.

„Myslím si, že v sobotu nás proti Banskej Bystrici čaká ťažký zápas. Musíme byť pripravené a koncentrované. Ak budeme hrať kolektívne a rýchlo, tak si myslím, že uspejeme,“ povedala ‘KJ’ Jamesová.

Repríza finále Slovenského pohára bude mať veľký náboj, duel Banskej Bystrice s Piešťanmi začína v sobotu 4. februára o 18.00 h. Kto má záujem povzbudiť Čajky priamo na mieste, tak vstupenku (je cenovo výhodnejšia ako na mieste) si môže zakúpiť z pohodlia domova. Pre ostatných je pripravený štatistický prenosvideo prenos.

Foto: Lukáš Droppan