Z Čajok si zahrá na Eurobaskete aj Mujovičová: Znamená to pre našu krajinu veľa

feb 15, 2023 | SPRAVY | 0 comments

Okrem postupovej radosti Sloveniek v Diplomat aréne, sa na tohtoročný Eurobasket v Slovinsku a Izraeli pozrú aj ďalšie Čajky. Božica Mujovičová si s Čiernou Horou zabezpečila postup pri prvej možnosti tiež v domácom prostredí.

Čiernohorky si v F-skupine zabezpečili miestenku na finálovom turnaji po víťazstve 65:48 nad Rakúskom. V Podgorici sa tak mohlo oslavovať, od postupu do A-divízie sa reprezentácia vždy prebojovala na majstrovstvá Európy. Pre krajinu to bude už 7. účasť medzi európskou špičkou, zatiaľ najlepšie umiestnenie je 6. miesto z roku 2011.

„Je to príjemné odohrať tak dôležité stretnutie doma. Každá hráčka dala do toho všetko, čo bolo potrebné v danej chvíli. Našim cieľom bolo postúpiť po zápase s Rakúskom. Čierna Hora je malá krajina. Znamená to pre našu krajinu veľa, že ideme na majstrovstvá Európy 7-krát po sebe. Nemáme veľké množstvo klubov, čiernohorská liga nie je na nejakej vysokej úrovni, takže je to cenné,“ vyjadrila sa Mujovičová.

Božica napokon zasiahla len do stretnutia s Rakúskom, proti Dánsku ju nechala reprezentačná trénerka oddychovať, keď už bol postup vo vrecku. „Stretnutie s Dánskom ukázalo, že Čierna Hora sa môže spoľahnúť aj na mladšie hráčky. Trénerka ma nechala na lavičke, pretože mám menšie zranenia, koleno nie je úplne v poriadku. Z tohto pohľadu bolo najmúdrejšie, že som nehrala toto stretnutie, v ktorom už o nič nešlo,“ vysvetlila hráčka Piešťan.  

Reprezentačná prestávka a návrat na krátku chvíľu domov pomohol viacerým hráčkam nabrať novú energiu do rozhodujúcej časti sezóny. Podobne to vníma tiež Mujovičová: „Nabrala som energiu do ďalších týždňov. Strávila som čas s najbližšími, teraz som pripravená na pokračovanie.“

Foto: Ladislav Duračka